perjantai 4. kesäkuuta 2010

korin tarina...

Tulin "raapustamaan" teille jotain sillä aikaa, kun lihapullat paistuvat uunissa. :) Vinkkinä teille, jotka kaipaatte uutta lihapullaohjetta, niin kannattaa kokeilla tehdä ne kermaviiliin ja sipulikeittoon. Sitten se normaali jauheliha ja muna joukkoon. Oon tehny aina meidän pulleroiset noin ja hyviä on. Jos jollakin on nakata hyvä ohje, niin mieluusti otetaan vastaan ja välillä kokeillaan tehdä toisin. :)



Ajattelin kertoilla teille tänään tästä meidän ruosteisesta rautakorista. Se matkasi meidän joukossa pariisista suomeen ja oli itseasiassa meidän matkalaukku. :D

Tämä lähti meidän matkaan saint-quenin kirpputorilta. Se on toiminut myyjän mukaan meressä osterien nostokorina, joten meri onkin tehnyt siihen sellaisen ihanan ruostuneen ja kuluneen pinnan.

Meiltähän jäi se matkalaukku helsinki-vantaalle ja tuhkapilvien vuoksi se ei ikinä saapunut pariisiin. Meillä oli tarkoitus ostaa sieltä uusi laukku ja ajateltiin, että kyllä me se ny ehditään ostaa loppumatkastakin, eikä menty sitten heti ostamaan. Lauantai iltasella sitten lähdettiin sitä kattelemaan ja kaupathan oli tietenkin menneet sitten jo kiinni. Sunnuntaina lähdettiin heti aamusta sitä mettästämään ja meidän tuurilla kaikki ne kaupat, missä olisi matkalaukkuja myyty olivat sunnuntaisin kiinni. Joten... ei muuta kuin kaikki romut tähän ihanan ruostuneeseen koriin, kori isännän olalle ja menoksi. Siinä sai kaikki ohikulkijat katsella meidän tavaroita...erivärisiä muovipusseja, joissa ostoksia ja kuorrutteena päälllä finnairin antamat toiletti/"selviytymispussukat".... ja näin kävi tiemme halki euroopan...:D

Pariisin metrossa sain hysteerisen naurukohtauksen, sen verran hassuilta varmaan näytettiin täpötäydessä metrossa koreinemma. Liekö kiinnittänyt huomiota enemmän hysteerisen naurukohtauksen saanut akkeli vaiko tuo kori!?! Olis saanut tämä mamma kyllä laulaa biisiä..."hei, hei mutsi, mä en oo syöny mun lääkkeitä"... ;DD

Jokunen kysely tuli, että onko tuo ollut meidän matkalaukku suomesta asti mutta ei...aivan niin "urheilullisia" emme ole, että olisimme jaksaneet sitä roudata suomesta  asti matkalaukkuna...;D

Mutta...nyt tuo ihanuus nököttää lehtikorina olohuoneessamme ja saa monaasti hymyn huulille sen tarinaa muistellessa.




Monenmoista elämää on nähnyt koriparka! :)


Sitten haluaisin vielä sanoa SUURET kiitokset teille kaikille kommentoinnista edelliseen postaukseen! Ilo oli lukea teidän ihania viestejä runsain määrin! Myös kaikille uusille lukijoille toivotan tervetuloa!:)

Nyt kaipaisin teiltä ideoita postausaiheiksi. Monet haluaisivat postauksia useammin ja mulla ei aina raksuta, mistä sitä jauhais tai kuvais...Joten mielellään otetaan vastaan. 

Nyt on mentävä...Palohälytin muuten pian huutaa merkiksi hyvinvalmistuneesta ruuasta...;)

Kaikille ihanaa kesäviikonloppua ja suvivirren suloisia säveliä!

Johanna

24 kommenttia:

  1. Meillä käytetään myös tuota samaa lihapulla-reseptiä, parempia lihapullia en ole syönyt joten sillä reseptillä jatketaan :)
    Hyvää viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  2. ..ja niin, pitihän minun tuota koriakin kommentoida, ihana kori, sillä on monta tarinaa kerrottavanaan :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä ihana kori ja varmasti saa monta kertaa vielä hymyn kasvoille :))

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihana muisto tuo kori on teidän unohtumattomalta matkalta :) Tuollaiset tarinat on parhaita muisteltavaksi kiikkutuolissa, varsinkin ne nuarukohtaukset! :) Kiitos taas ihanasta postauksesta!

    VastaaPoista
  5. Kiva kori ja hauska tarina:) meilläkin tehään lihapullat monesti noin :) helppo, nopea ja hyvä ohje. Minusta on mukava lukea ihan arkisistakin asioista ja mukava nähdä kuvia kauniista kodeista vaikka niitä ois räpsitty samoistakin paikoista useita kertoa :)

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  6. Mun piti sulta kysyäkin alkuviikosta tosta korista, mut unohdin. Kattelin ohimennessäni, et oli niin kivan "kuluneen" näkönen! Hauska muisto, jota katellessa voi naureskella sille, mitä kaikkea saattaa yhden viikonlopun (joka sit venähtikin viikoksi) aikana tapahtua...=)

    VastaaPoista
  7. Naurukohtaukset on ihan parhaita, ja ne tietysti tulee silloin, kun ei olis paras hetki :)

    Tuo kori on varmasti paras matkamuisto ja lapset kertovat isona tarinaa, kun vanhemmat kävi Pariisissa :)

    Makeaa viikonloppua!

    Maria

    VastaaPoista
  8. Meilläkin on aina tehty lihapullat/pihvit kermaviiliin ja sipulikeittoaineksiin, ja hyvää tulee (jos vatta vaan kestää) :D

    VastaaPoista
  9. Hyvä resepti ja toimii takuuvarmasti. meillä pitää tehdä niitä isoja pullia, maistuvat kuulemma paremmalle ;)
    Käytän joskus chilipaprika jauhemaustetta ja siitäkin tulee vallan mainio. Muistaa vaan että pieni ripaus ei paljoa niin ei tulistu koko ruoka.

    Hieno reissu teillä ollut ja korihan on oikein mainio :)

    VastaaPoista
  10. Hauska tuollainen esine, joka tuo muistot mieleen. Minulla itsellään on vanha, puinen arkku, jolla on sellainen tarina, minkä muistan aina. Miten roudasin sen yksin Kalliosta Kruununhakaan pitkin Hakaniemen tuulista siltaa. Ja se painoi, vaikka pidin sitä ostaessani kevyenä!

    VastaaPoista
  11. Aivan suloinen kori ja varmaan tuo yhteinen alkutaipaleen seikkailu tekee siitä vielä hienomman :)

    Lihapullataikinaan on hyvä jemmata aamupuuron loput, sieniä, tuorejuustoa ja yrttejä.

    VastaaPoista
  12. Sama lihapullaohje mullakin on viime aikoina ollut käytössä, hyviä on :)

    Tuo kori onkin sitten sanantodellisessa merkityksessä Matkamuisto :)

    VastaaPoista
  13. Ihania noi aiemman postauksen kuvat:) Suloisia suorastaan;) Korikin on upea!

    VastaaPoista
  14. Korilla on upea tarina, varmasti hymyilyttää katsella sitä omassa kodissa nyt. Ihana muisto. Meillä lihapullat ja mureke tehdään maustekorppujauhoon ilman muita niksejä, minusta ne ovat tosi maukkaita ja yksinkertaisia tehdä. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Mä haluan mahdollisimman paljon juttuja ja kuvia lapsukaisista! Ne on kuitenkin niin vekkuleita kavereita et kyllä niistä riittää varmasti kerrottavaa. Ja jos Elli haluaa kuitenkin koko ajan olla kuvattavanakin :)

    VastaaPoista
  16. Mielettömän herkkiä perhe kuvia aikaisemmassa postauksessa.
    Kori tarina oli hyvä :)
    Kivaa Lauantaita!

    VastaaPoista
  17. Kori on nähnyt ja kokenut kaikenlaista:)

    Mä oon tykännyt näiden sun postausten "sävystä", ei liikaa kuorrutusta vaan mukana arjen realismia ja huumoria. Eli jatka samaan malliin sillä tahdilla kun itsestäs tuntuu parhaalta.

    Meillä ei isäntä oo vielä kovinkaan vakuuttunut siitä lauantain keikasta;)

    Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
  18. Heips Johanna,
    onpas oikein muistojen kori :)
    Tuostahan ei kyllä kannata luopua.

    Ja kauniskin on kuin mikä.

    Alemman postauksen kuvat ovat todella kauniita ja herkkiä. On upeaa saada tuollaiset kuvat muistoksi. Tosi tosi ihania <3 <3

    VastaaPoista
  19. Kyllä on ihana kori. Ja tuo kivoja muistoja mieleen:)

    VastaaPoista
  20. Sulla on kultainen taito saada ihminen nauramaan : D

    VastaaPoista
  21. Hih! Ihana tarina korilla, monet muistot mukana. :D

    Meillä myös käytössä tuo samainen lihapulla-ohje. :) Hyvä kun muistutit, täytyykin muistaa ottaa jauheliha sulamaan pakkasesta... ;)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  22. Hih, hauska koritarina! Ja siis kori ilman tarinaakin on tosi söötti :)

    VastaaPoista
  23. Hauska tarina =).
    Meilläkin tehdään lihapullat samalla reseptillä ja on taatusti aina hyvää, jännä huomata, että hyvin moni luottaa samaan reseptiin.

    VastaaPoista
  24. Kori on hieno! takan oleva tekstiverho kiinnitti huomioni, mistä on hankittu? tosi kaunis.

    VastaaPoista