maanantai 22. elokuuta 2011

Auringonkukkia ja parmesaani-rucolasämpylöitä



Viikko pyörähti käyntiin "suhkot" energisesti. Elviiran kanssa käytiin noukkimassa auringonkukkia ja käväistiin tervehtämässä naapurin"mummoa" sairaalassa. Sairaalaympäristössä nuo iloisen keltaiset kukkaset on kiva piristys mummolle, joka kovasti jo odottaakin kotiinpääsyä... :)




Eskarista ja koulusta palaavat pojat yllätettiin tuoreilla sämpylöillä. Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta reseptiä, ja kokeilun alle menikin jostain lehdestä napattu ohje parmesaani-rucolasämpylöistä. Mumman kasvihuoneen tuoreiden tomaattien kanssa oikein herkullinen yhdistelmä. Omat kasvihuoneen tomaatit on sen verran kitukasvuisia, että satoa tulee tälle sakille turhan harvakseltaan...:) Nämä vähän erikoisemman makuiset sämpylät kelpasi hyvin ainakin meidän pojille....Elviira sanoi hetken mutusteltuaan, että "Äiti, nämä on ihan sikahyviä"...ja jätti syömisen siihen....eli taitaa olla turha hehkuttaa tässä hyvistä sämpylöistä sitten...Neiti osas kyllä hienosti kehuskella äiskää mutta muu kieli puhui puolestansa paremmin...;D



Nyt pitäisi vielä puristaa energiat valkosipulisuolakurkkusatsin tekoon ja pieneen "sadonkorjuureissuun" kasvimaalle. Äitini reseptillä teen nämä suolakurkut joka vuosi. Hyväksi testattu, joten ei tule kokeiltua muitakaan ohjeita. Voin laittaa reseptiä, jos joku teistä on hyvää ohjetta vailla!?! Ja eikä se tietenkään olisi täälläkään pahitteeksi välillä uutta reseptiä kokeilla, joten laittakaa rohkeesti vaan tulemaan hyviä ohjeita. :)

Iloista mieltä alkaneeseen viikkoon!

Johanna


11 kommenttia:

  1. Suloisia nuo lapset:) Voi olla, että rucola on enemmän aikuiseen makuun...

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia!

    Hyvää alkavaa viikkoa sinullekkin!

    VastaaPoista
  3. Elli osaa kyllä jo hyvin peitellä totuutta :)
    Noiden sämpylöiden ohjeen voisin kyllä napata.

    VastaaPoista
  4. Näyttävät ainakin herkullisilta ja varmasti ovatkin :)

    Kati

    VastaaPoista
  5. Namskis mitä herkkuja ja herkkuvärejä! Oikeaa aurinkoenergiaa. Pitäs itekin käydä auringonkukkapellolla.

    VastaaPoista
  6. Mä kans joskus intouduin tekemään sellasii yrttisämpylöitä...juu ei oikein laskenut mein pojjiille:), mut mä väänsin niistä urhoollisesti kolmena aamuna eväät ittelleni töihin mukaan, toki meinkin pojat kehu kuin hyviä ne oli, mut kun laittelin siinä sit yx ilta pyykkiä koneeseen niin nuorimmaisen veitikan taskusta löytyi kerran haukattu sämpylä ja sellanen suussa ollut pureskeltu sämpylän palanen;)...en sen jälkeen oo pahemmin sillä reseptillä leiponut...lapset on ihania ja kekselijäitä!!!!

    VastaaPoista
  7. Ihana Elviira :D Laita ihmees se kurkkuresepti, josko sitä innostuis ittekki kokeilemaan :) Jostain syystä meidän tomaatit on vieläki jokaanen raakileita, yhtäkään kypsää ei oo vielä saatu- mitähän mä ny oon teheny väärin.. :D

    VastaaPoista
  8. Ihana kuva Elviirasta!

    Oot sie energinen ihminen ja aina teet noita ihania leipomuksia!!!! :)

    Pitäis kans hakea noita auringonkukkia sieltä pellolta kun ehtis...

    t. Asta

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikille kommenteista! Kurkkureseptiä Mirka pukkaa jahka ehdin sen postata...:)

    VastaaPoista
  10. Auringonkukat on kyllä niin täynnä ENERGIAA!!! Ihania kuvia...

    Täytyy kokeilla noita sämpylöitä, nams :)

    VastaaPoista