tiistai 6. marraskuuta 2012

Keksileimailua...

Kauan sitten ostin tuollaisen keksileimasimen, joka jäi kaapin perällä nököttämään muutaman epäonnistuneen leimailun jälkeen. Taikinan onnistuin aina saamaan kiinni leimasimeen vaikka kuinka leivoin...




Tänään innostuin kokeilemaan leimaamista siinä vaiheessa, kun keksit tulivat uunista ulos. Eikä muuten tarttunut! Resepti on yksinkertaisen helppo ja hyvä. Tässä teillekkin kokeiluun:

200 gr voita
2,25 dl sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5dl vehnäjauhoja tai hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2tl soodaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munankeltuainen ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita seokseen. Paistetaan kahdessa sadassa asteessa.



 Kokeilin tästä keksireseptistä kikkailla myös vähän juhlavampaa versiota ja keitin kinuskia niihin päälle...kuorrutin suklaalla ja koristelin pekaanipähkinöillä.


 Reseptin nimeksi sopisi kyllä hyvin Johannan kaloreita ei lasketa keksit...sen verran makoista oli....;)




Samalla laitan reseptin myös tuosta edellisessä postauksessa  ja joululehdessä olleesta kakusta.

Piparkakkuinen luumukakku

Pohja:

1 pkt piparkakkuja
40 g voita

täyte:

1 tlk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
1/2 tl kanelia
reilu puoli purkkia luumumarmeladia
2 omenaa
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
noin 1 dl vettä

koristeeksi suklaarusinoita, tekstipursotukseen suklaata

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita kulhossa rahka, sokerit, kaneli ja luumumarmeladi. Raasta kuoritut omenat ja lisää seokseen. Vaahdota kuohukerma ja sekoita varovasti seokseen.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta n. 1 dl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen.
Kaada täyte vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Koristele kakku suklaarusinoilla. Halutessasi voit sulattaa suklaata ja pursottaa sillä tekstiä kakun pinnalle.

Kakusta tulee näyttävämpi, kun kaksinkertaistat tämän ohjeen!



kuvannut Krista Keltanen


♥  ♥  ♥


Laitan teille vielä yhden tämänhetkisistä suosikkibiiseistäni. Rakastan musiikkia, kaikissa muodoissa ja monissa tyylilajeissa. Vuosia olen tykännyt Il Divosta. Toiveissa oliskin, että tämän pariskunnan takapuolet olisivat tiiviisti maaliskuun lopulla Tampere talon penkissä, kun Il Divo siellä esiintyy!!!  ;)




Voikaahan hyvin!

Johanna

17 kommenttia:

  1. Tuota kakkua meinaan ehdottomasti tehdä jouluksi!! :)

    VastaaPoista
  2. Minulla on tuo sama leimasin kaapissa... Vai on sillä hankala tehdä pipareita.... Hmm, no kaappiin taitaa sitten jäädäkin.

    Tuota kakkureseptiä mietinki. Kiitos siitä. Tuon teen varmasti jouluksi.

    Ah, sinulla on kyllä niin kaunis blogi. Täällä tulee aina niin hyvälle mielle käydessäni.

    VastaaPoista
  3. Minulla on myöskin ollut tuollainen leimasin muutaman vuoden ajan. En ole tainnut edes kokeilla sitä vielä kertaakaan. Nyt tuleviin joulumyyjäisin olen ajatellut tehdä sillä keksejä, mutta saas nähdä miten käy. Ihana tuo michael W smithin kappale. Olen sitä kuunnellut aikoinaan todella paljon, mutta aivan unohtanut:)

    VastaaPoista
  4. Nam, näyttääpä herkulta! Ihana laulu tuo <3

    VastaaPoista
  5. Tulipa söpöiset keksit ja niin herkulliset <3 Mistä tuon leimasimen olet hankkinut? Jouluksi vois tuota kakkua koittaa leipasta :)

    VastaaPoista
  6. Ihania nuo pikkuleivät! Mistä olet hankkinu tuon leimasimen,tahtoo kans:D

    VastaaPoista
  7. Mistä tuollaisia leimasimia saa? :)

    VastaaPoista
  8. Hauska leimasin! Mulla ei sellaista ole, mutta täytyy kokeilla tuota sun kaloreita ei lasketa -reseptiä viikonloppuna :)

    VastaaPoista
  9. Nuo olis kivoja antaa vaikka lahjaksi! Kysyn samaa, kuin muutkin, mistä leimasimen saa hankittua?

    VastaaPoista
  10. En ollu koskaa kuullukkaa mistää keksileimasimesta, hauska idea! :D

    VastaaPoista
  11. Kiitos ihanat! ♥ Keksileimaa saa sellaisesta nettikaupasta esimerkiksi kuin pulju.net cookie stamp nimellä. Hintaa näytti olevan 13.90.

    VastaaPoista
  12. Lisäisin vielä tuohon keksireseptiin, että leipokaa siitä sellaisia pyöreitä palloja käsissä vaan. Ne leviää sitten uunissa...

    Ja te, jotka haluatte ostaa tuollaisen leiman, niin lurkatkaapa vielä löytiskö verkkokauppa. comista. Siellä oli halvempi.

    VastaaPoista
  13. Ihan mahtavan ihana blogi! Löysin tänne juuri lehtijutun perusteella. Mielessä jo monta ideaa, mitä hyödyntää oman perheen jouluvalmisteluissa niin koristelun kuin leipomusten osalta. Kiitos, kun jaat näitä ihania vinkkejä muillekin ja kaunista joulun odotusta! t:Hanna

    VastaaPoista
  14. Tervetuloa Hanna ja kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista
  15. Hei.

    Tuo luumukakku kuulostaa tosi ihanalta ja tekisinkin sitä kovin mielelläni jouluksi, mutta perheessämme on omena-allergikkoja. Kysyisinkin, voiko omenan korvata jollain tai jättää kokonaan pois, kakun siitä kärsimättä?

    Blogisi löysin muuten Joululehden jutun perusteella :)

    T: Matleena

    VastaaPoista
  16. Ihanan blogin löysin ja jäänkin heti lukijaksi. Samaa myös tulin kyselemään, mutta löysinkin jo vastauksen tuosta leimasimesta.

    VastaaPoista