torstai 23. huhtikuuta 2009

Helmipaneloitu eteisaula

Täällä on saatu panelit seiniin... Tai itseasiassa paneelit on jo ollut aika kauankin seinissä ja maalattuinakin, mutta sitten on ollut kaikkea muuta puuhaa liittyen tähän kyseiseen projektiin. Ollaan isännän kanssa nikkaroitu, ommeltu, leikattu sabluunoita, hiottu, maalattu jne. Painottuen nikkarointipuoli miehelle ja ompelut, maalaamiset ja sabluunanleikkaukset meikäläiselle. Kivaa puuhaa kyllä on ollut. Me ollaan aina nautittu isännän kanssa yhdessä puuhaamisesta. Jo pian kuusitoista vuotta...♥ Lapsukaisille jos hoitajaa tarjoutuu, niin elokuvateatterien yms. sijasta me monaasti valitsemme sen autotallis touhuilun...;)




Seiniltä ja hyllyiltä puuttuu vielä tavaraa mutta suurimmaksi osaksi on kalusteet nyt paikoillaan.


Muutamia RM:n tuotteita ostettiin jokunen viikko sitten tampereen reissulta juuri tätä eteisaulaa varten, mm. nämä rottinkiarkut joihin olen kovasti ihastunut...:)


Sabluunoita on tehty parit. Toisessa käytetty myös koholla olevia puukirjaimia...


Ja vähän huumoria toisessa...:)





Mummolan aikainen ikkunanpoka saa toimittaa peilin virkaa nyt. Ihana tunnearvo ja tuo mieleen kauan sitten kuolleen mummani.
Vedin on vielä hakusessa isännän nikkaroimaan pöytään...




Lapsille ompelin rappusten alle verhot tarranauha kiinnityksellä. Saa sitten tarvittaessa pois. Mutta ihan kivat on noinkin ja paljon parempi vaihtoehto täkkihökötykselle, minkä yleensä viritän siihen kun majaa tehdään. Nyt siellä on kiva leikkiä piilosta tai majassa eväsretkeilyä...









Tässä vielä eiliset kylvöt, jotka majailevat meidän olohuoneessa televisiokaapin päällä. Muuta paikka ei enää löytynyt. Nyt näitä tosiaankin alkaa jo olla! Tänään vielä kylvän yön aikana lionneet siemenet. Sitten saa kyllä riittää jo!


Oikein iloisen pirteää viikonloppua teille ihan jokaiselle!
Johanna
P.S. Joku varmaankin huomasi listojen puuttumisen... Juu...sitten, kun vähän lämpenee ja saa ulkona maalattua, niin laitetaan... sepisepi... ;D






19 kommenttia:

  1. Oi, kaikkea ihanaa ootte laitelleet. Eteisaulan seinät on ihanat, jos käyt kurkkimassa omaa blogiani, niin huomaat, että meidänkin seinät kaipaisivat väriä pintaansa, mutta kun mies ei anna maalata niitä, ennenkuin on saatu muut jutut kondikseen, pih ja pah...ja mullakun olisi jo valmiit suunnitelmat mitä kaikkea remppaa eteisessä voisi tehdä...no ehkä sit kymmenen vuoden päästä.

    VastaaPoista
  2. Miten oot muuten tehny nuo sabluunat käytännössä, kun on kaunokirjoitusta ja ei näy niitä aukkoja esim. a kirjaimessa...ymmärrätköhän nyt mitä tarkoitan...vai ootko maalannut käsin umpeen ne kohdat...

    VastaaPoista
  3. Onpas kaunis eteisaula:) Kyllä ne listat vielä kerkiää...;)

    VastaaPoista
  4. Aivan mielettömän hyvän näkönen tuli tosta eteisestä! Ja noi hyllynkannattimet onnistu tosi hyvin...ei oo yhtään tökerön näköset, vaikka alkuun sitä mietit. Rupee muuten oleen jo aika ammattimaista jälkeä noi sabluunat ja töpötykset...=)

    VastaaPoista
  5. Tosi kauniin näköistä,kyllä nyt saatte nauttia kauniista eteisaulasta :)

    VastaaPoista
  6. Ihana eteinen -meillä myös helmipaneelia tosin otettiin valmiiksi valkoisena ja päätypontattuna jotta säästettiin aikaa :)

    mitä laitoit kasvamaan ? Mä tässä olen koittanut miettiä ehtisikö laittaa vielä jotain kytemään. Joudun kyllä raivaamaan tilaa tuonne puuhastelu huoneeseen jos meinaan tehdä kun poika ei siedä niitä sisätiloissa . Ihana olisi saada jo kukkiakin pihalle.

    Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  7. Nättiä on... :)Pitää kohta päästä paikanpäälle kattomaan kun teillä on muuttunut pian joka huone viimekäymältä.

    VastaaPoista
  8. kiitos viimeisestä!!!aina yhtä kiva kyläillä:)
    panelointi ja kaikki muu oli livenä todella ihastuttava!! <3

    VastaaPoista
  9. Heipparallaa!
    Sinulla on 'meidän pariovet'siellä:)
    Juuri tullaiset tulee meillekin!
    Ja nuo RM:n rottinkikorit on hyvät!
    Tuo puukirjainten+tekstin yhdistelmä toimii...kiva nähdä muitakin kuin tarratekstejä,hyvä hyvä!
    Mukavaa loppuviikkoa sinne teille:)

    VastaaPoista
  10. Oi kun näyttää nätiltä! On se vaan ihanaa, että on vierellä puoliso, jonka kanssa voi yhdessä tehdä pientä nikkarointia. Meillä välillä hommat seisoo, tällä hetkellä verhotangot odottavat olohuoneen nurkassa asennusta. Noh, ehkä ne vielä päätyvät seinille jossain vaiheessa... Toivottavasti...

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    Sari

    VastaaPoista
  11. Ihanan näköistä! Yhdessä puuhailu on kyllä mukavaa ja varsinkin, kun voi yhdessä katsella kaunista lopputulosta:) Minuakin kiinnostaa sabluunoiden tekeminen, onko sinulla antaa hyviä vinkkejä? Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. Kiitos kaikille teille ihanaisille kommentin jättäneille!
    Sabluunat olen tehnyt näin:
    -ensin katselen sopivan fontin ja tulostan sen joko paperille tai kalvolle, riippuen siitä tulenko mahdollisesti käyttämään sitä uudelleen.
    -sitten leikkaan tekstin saksilla irti tehden a,o,y yms. kirjaimiin missä on koko keskustan irrotettavia juttuja parit kiinnikkeet. Eli leikkaan sen kolmeen osaan irti
    -sitten yhdistän teipillä paperit tai kalvot yhteen.
    -tuputan tekstin
    -kiinnikkeiden kohdat menen topsilla tuputtaen sabluunan irrottamisen jälkeen
    -mahdolliset värin leviämiset menen tärpättiin kastetulla topsilla pyyhkien lopuksi

    Ihan kivaa puuhaa vaikkakin sabluunan leikkaaminen onkin aikaa vievää...

    Sitten vielä Wilhelmiinalle: Tänä vuonna olen laittanut suurimmaksi osaksi kasvamaan perennoja, että saisin niitä penkkeihin sitten runsain mitoin. Eli meillä kasvaa: illakkoja, koreaa kärsämöä, valkoista palavaa rakkautta, valkoisia lupiineja, jalokallioisia, kaunokaisia, valkoista tulikukkaa, valkoisia kosmoskukkia, matalaa tuoksuhernettä, ruusunätkelmää, palloesikkoja... Lisäksi äitini kasvattaa ikkunalaudallaan meille tomaatin taimet. Ja sitten suorakylvönä menee kesäkukkia ja ulkokylvönä laitan piakkoin monivuotisia unikkoja.
    Olin laittamassa nuo kaikki kasvamaan aikaisemmin mutta kuulin että ne ehtii kasvaa liian pitkiksi jos ne laittaa liian aikaisin kasvamaan. Siksi laitoin ne vasta nyt ja aloitan sitten lannoituksen kun ovat kasvaneet vähän. Niille, mitkä laitoin aikaisemmin, aloitan lannoittamisen nyt viikonloppuna.

    Oikein ihanaa viikonloppua hyvät blogiystävät!

    VastaaPoista
  13. Ihana!! Ja mainio tuo majatoteutus lapsille.

    Saisinkohan meilläkin miehen innostumaan kuistin uudelleen "päällystyksestä" kun lastenvaunut on ikävästi naarmuttanut sielä seiniä. Tosin sen verran hyvin mieheni tunnen, että sanoisi "No, eihän sitä nyt vielä kannata, kun vaunut on käytössä" :-<

    Aurinkoisia päiviä! Joko olet ehtinyt pihaa rapsutella?

    VastaaPoista
  14. Moi.
    Nuo paneelit ovat todella vetoavat. Olen myös miettinyt, josko niitä voisi eteiseen asentaa.
    Hyvä idea tuo piilo lapsille.
    Kiva kun on tekevä mies.Meillä tuo siippa tekee mutta välillä pitää potkia vauhtiin:)

    VastaaPoista
  15. Todella nätti kokonaisuus tuli eteisestä! Teillä on silmää ja taitoa toteuttaa!:-) Me odotellaan meidän työ/vierashuoneeseen kanssa tapetteja, tilattiin ne pari viikkoa sitten. Se on sitten eri juttu että koska ne saadaa seinään...

    Aurinkoista viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  16. Hui, kuinka viehättävä eteinen! Omien, taitavien ja viitsivien käsienne jälki näkyy. Veikeä ilme tuolla majasta kurkistelijalla!

    VastaaPoista
  17. Kaunis eteinen ollut varmaan ennemminkin, mutta todella kauniilta näyttää nyt :)
    Ihania yksityis kohtia, varsinkin tuo HOME-teksti.

    Yhdessä tekeminen on mukavaa, meistäkin paljon parempaa kuin elokuvat ym :)

    VastaaPoista
  18. Voi, että kun on kaunista! Niin ne vain jotkut jaksaa. Meillä Juhalla on onneksi virtaa ja onkin tehnyt parit tv-tasot ja olkkarin pöydät. Ihanaa lämpöä ulkona, nauttikaa!! : )

    VastaaPoista