keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Pupula

Muutama kuva meidän Elman ja Elsan uudesta "asunnosta", pupulasta. Ympäristö on vielä viimeistelemättä.




Aikaisemmin nämä meidän puput oli tavallisessa verkkohäkissä ja isännän kanssa monta kertaa tuumailtiin, että ei näistä jäniksistä ole mitään iloa. Lapset lykkivät aina silloin tällöin heinää niille verkon läpi, siinä se... Viime syksynä alkoi muhia ajatus sellaisesta häkistä, minne lapset pääsevät myös niitä silittelemään ja ottamaan syliin, ilman pelkoa monen tunnin kanelijahdista pitkin naapurien markkia, kun..oho..ne karkas...




Ja tällainen häkki siitä tuli. Kattoon täytyi tehdä tietenkin verkot myös, ettei petolinnut pääse iskemään. Ympärille istutettiin melko korkeita perennoja; pioneja, lupiineja, kurjenmiekkoja, palavaa rakkautta ja ruusuja. Valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyissä melkein kaikki. Ittekasvattamista taimista ovat nuo lupiinit ja palavat rakkaudet, jotka ovatkin vielä pikkuisia mutta hiljaa hyvä tulee.. kyllä ne sieltä vielä kunnolla ponnistaa...:) Kunnon kokoisina ne antaa pupuille vähän suojaa ympärilleen.


Ympärille tehtiin pienet polut niille pupuista kiinnostuneille pikkuisille, jotka eivät vielä aivan lähelle uskaltaudu ja haluavat kurkkia verkon takaa.


Oskari näyttää mallia, kuinka helppo sinne on kulkea. :)



Ja jos meidän Elviira osaisi enemmänkin jo puhua, niin hän varmaan sanoisi, että "elli tykkää pupuista toooosi paljon"! Meidän neiti meinaan viihtyy pupujen seurassa yllättävän hyvin! Ja sinne yleensä kulkunsa suuntaa, kun ulko-ovesta pihalle pääsee.




Eli hymyssä suin voivat äiti ja isi todeta, että ei ollut turhaa vaivannäköä tämä puurtaminen!
Ihania kesäpäiviä teille ihanat!




20 kommenttia:

  1. IHana pupula!!!! pakko päästä livenä näkemään:) ja elli niin suloisena poseeraa!

    VastaaPoista
  2. Hieno on! Ja toi Pupula -kyltti kruunaa kyllä koko komeuden! Viimeks, ku olin siel, ni Emppu oli menos Pupulaan ja toinen kaniksista meinas loikkaa ovesta, ni se tokas mulle, et kyl meidän iskä ne kiinni saa, jos ne karkaa...=) Ehkä ei kuitenkaan niin helppo tehtävä, miltä se kuulosti Empun suusta...=D Elli kyllä hallitsee ton poseerauksen, eikä Oskarikaan siinä näytä huono olevan...=) Hauskaa viikonloppua sinne koko perheelle!

    VastaaPoista
  3. Hieno! ja tuo kuva pienestä tytöntylleröstä kopin ulkopuolella tutti suussa, kuva kertooo enemmän kuin tuhat sanaa!
    Lämmintä loppuviikkoa!
    -kati-

    VastaaPoista
  4. Oi kun ihana pupula! On totta että matalissa häkeissä pupuja on vaikea silittää. Tykkään itse hirveästi kaneista ja mulla olikin lapsena ´niitä useampi. ja ne majailivat myös kesäisin koirahäkissä. Ongelma on just se ,että verkko pitää olla katossa myös. Tai sitten oikein katto niin aurinko ei paahda.

    VastaaPoista
  5. Hieno pupula ja kaikki jutut otettu hienosti huomioon :)

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihana pupula, kuten myös tuo aiemmassa tekstissä ollut kasvihuonekin!! Kyllä mun nyt pian täytyy tulla ihastelemaan livenä kaikkia teidän ihania aikaansaannoksia!

    Ihanan aurinkoista päivää :)

    VastaaPoista
  7. Siun blogi on yksi parhaista. Teillä on todella kaunis koti ja puutarha. Olen jo monta kaunista ideaa siulta "anastanut" omaan kotiini - toivottavasti et pistä pahaksesi.

    yst. Satu

    VastaaPoista
  8. On kyllä hienoin pupula, mitä olen ikinä nähnyt! Todella hyvä idea tehdä tuollainen, jonne pääsee sisälle -nyt saa puput seuraa useammin, eikä tarvii tylsässä pienessä häkissä möllöttää:)

    VastaaPoista
  9. Loistava idea tehdä oikien kunnon pupula =).

    VastaaPoista
  10. Ihana on pupula. Meilla on ollut samanlaisia aatoksia tuollaisen rakentamisesta sitten joskus. Aikaisemmat pupuni lapsuudesta vain kaivoivat koloja maahan niinkuin puput tekee... Upotitteko verkkoa maan alle ja jos upotitte, minka verran?

    VastaaPoista
  11. Ihana pupula! Tosi viihtyisää... Kaikille osapuolille;) Hoitajille ja hoidettaville.

    VastaaPoista
  12. Olipas ihana pupula ja nyt on pupuillaki tilaa temmeltää siellä!

    VastaaPoista
  13. Tännehän oli tupsahtanut monta ihanaa kommenttia! Kiitos!

    Satu:En todellakaan pistä pahakseni! :) Kiitos kauniista sanoistasi. Ne lämmittivät todella mieltäni,kun monaasti mietin tämän blogin kohtaloa, että jatkaako vai eikö...Ihanaa, että voi antaa jollekin ideoita ja inspiraatiota! :)

    Vanamo: Meidän pupulassa on verkko myös "lattiassa". Epäiltiin kanssa, että kaivautuvat muuten pois.

    VastaaPoista
  14. "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" tuli mieleen, kun kerroit miettineenne Pupulaa jo viime syksystä asti. Hieno on, ja kaikki yksityiskohdat loppuun asti hiottu.

    VastaaPoista
  15. Tulipas teidän pupulasta aivan älyttömän hieno! Kyllä pupujen kelpaa. Meidän pikkumies menee varmasti innolla tekemään lähempää tuttavuutta, kerrankin pääsee lähelle! Soitellaan tosiaan tässä kun keretään. Meille tulee vieraita huomenna yhdeksi yöksi, mutta jossakin välissä. Ja lomakin - jota koskaan ei ole odottanut näin innolla - alkaa 1.7.
    Iloa perjantaihin!
    Kati

    VastaaPoista
  16. Nyt saat olla koekaniini :)
    Otin jotain elementtejä pois, josko nyt aukeais?Sittenpä luen omastani jos on onnistunut :) tai jos ei vieläkään blogi aukee niin täältä.

    VastaaPoista
  17. Tulin vastavierailulle ja ensivisiitille :) Pupulanne on kiva ja eritoten eläimille varmasti ihana asia ja lapsille ilon paikka, miksipä ei aikuisillekin. Tulen varmasti toistekin !

    VastaaPoista
  18. Kiitos kommenteistanne jälleen! :)

    maaka: ei toimi vieläkään. Täytyy olla jotain vikaa varmaan mun koneessa...

    VastaaPoista
  19. On kyllä pupuilla onnellinen kesä tiedossa :)

    VastaaPoista
  20. Näyttääpä tosi kivalta! Meill tuli kesällä myös kaksi "hoitopupua" ja ne jäävätkin meille talveksi. Nyt meillä entrataan talvipupulaa heille saunamökin eteiseen. Kuinka teillä puput asuu talven?

    VastaaPoista