keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Santerin leivokset, tunnustuksia ja ihana tilda-pupu

Lupailin ohjetta näihin santerin leivoksiin, kun niistä kommenttiloodassa kyseltiin. :)
Voin lämpimästi suositella kokeilemaan, varsinkin kaikkia makeanystäviä!
Taikinan ohje on netistä jostakin leivontablogista, kinuskin ohje omasta "kokemuksesta" ja koko homman idea ja leivosten muoto villa honkasalon mallalta.

Santerin leivokset:

-3,5 dl vehnäjauhoja
-hiukan suolaa
-3/4 dl sokeria
-175 g margariinia (itse käytän voita)

kinuski:

3 dl kuohukermaa
3dl fariinisokeria
1-2 tl voita

päällinen:
suklaata (itse käytin fazerin sinistä maitosuklaata)
mansikkoja

Kaikki kuivat aineet sekoitetaan ja nypitään pehmeän rasvan joukkoon. Sormin painellaan leivospaperivuokiin ohuelti, niin että niihin tulee reunojakin. Mallan ohjeen mukaan käytin päällekkäin kahta paperia, niin eivät pääse levahtamaan paistettaessa. Kun taikina on vuoassa, niin pannaan siihen päälle vielä paperivuoka, joka on täytetty esim. makaroneilla tai herneillä, niin että taikina pysyy paistamisen ajan kupin muodossa eikä "kuohahda".

Paistetaan 175 ° C n. 15 min.

Poistetaan ylimääräinen painovuoka.

Kinuski: keitetään kermaa ja fariinisokeria, kunnes seos alkaa paksuuntumaan, n.15-20 minuuttia. Lisätään voi ja sekoitetaan. Lusikoidaan vuokiin ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

Sulatetaan suklaa ja lusikoidaan seuraavaksi jäähtyneiden herkkujen päälle.

Lisätään mansikka ja laitetaan viileään.

Kannattaa tarjoilla kylmänä, niin pysyvät parhaiten kasassa.


Ohje on kirjoitettu omilla sanoilla, joten koittakaa kestää...;D
Pienoista askartelua noitten teko on mutta kannattaa kokeilla!





Tunnustuksia olen saanut kaksin kappalein, toisen villa honkasalon mallalta ja toisen mammamiaun mimalta. Kiitos ihanat ystävät! Teille nämä mieluusti myös antaisin mutta kun en niitä viitsi samantien takaisinkaan lähettää, niin jään nyt sitten miettimään kenelle nämä antaisin. :)




Tällaisen ihanan, suloisen tilda-pupun sai meidän Elviira Mallalta viime sunnuntaina! Voin vain kuvitella mikä työ tässä pupussa on ollut! Itse varmaan ompelisin sitä vuoden päivät, josko siinäkään ajassa valmiiksi saisin...Tällä pupulla on ihanat virkatut pikkuhousut, panta ja kaikki! Aivan yli-ihana!


Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka onnellisia me talon naiset ollaan tästä uudesta pupusta! Kuten kuvasta näkyy, Elviira ei olisi halunnut antaa pupua edes kuvauksen ajaksi lainaan vaan kävi nyppäämässä pupun takaisin. Melkein ehdin napata kuvan....;D

Kiitos Malla! ♥
Pupuprinssistä ja riioo-touhuista vielä sen verran, että yökylässä pieni pupupoika oli, hauskaa oli meillä aikuisilla kuten myös lapsilla jännittyneenä seurata, että tapahtuuko jotain vai ei mutta tarkkaa tietoa siitä onnistuiko koko homma, niin saanemme vasta muutaman viikon kuluttua. Puput säilyi hengissä mutta ei ne nyt aivan "helohetivalmiita" olleet, missä käsityksessä olen kaneista ollut...;D
Aurinkoista loppuviikkoa!
Johanna

10 kommenttia:

  1. Voi miten sulonen pupu!

    Täällä on jännitetty myös teidän "oikeiden" pupujen puolesta! Olisipa ihana nähdä postauksia pupuvauvoista! Syntymän ihme on aina niin suuri, pupuillakin :)

    VastaaPoista
  2. Mansk, resepti kuulosti herkulliselta, jospa viikonlopun kahviherkuksi tekisin :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan pupun olitte saaneet! Saa nähdä tuleeko lisää :-)

    VastaaPoista
  4. Oli ne Santerin leivokset kyllä hyviä! Ja makeita! =) Niillä, jos jollain saa nopeesti makean nälän laantumaan!
    Toivottavasti reffit onnistu ja tulee kasapäin pupuvauveleita! Kai itekin pidätte sit ainakin yhden? Jännityksellä jäädään odottelemaan "tuloksia"...tiedä vaikka molemmat tyttöpupulit ois pieniin päin! Sittenhän ette muutaman viikon päästä tarvi edes ruohonleikkuria...=) Viikonloppua sinne koko sakille!

    VastaaPoista
  5. Löysin juuri blogisi ja ihastuin heti! Miten ihania kuvia!! <3

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, meillä kokeillaan kyllä tänä viikonloppuna näitä leivoksia. Hyvät ohjeet ja ihan selkeä, kiitos :) Teillähän on kohta koko talo täynnä suloisia pupuja, todella söpö tuo saamanne pupu, onnea uudelle perheen jäsenelle :)

    VastaaPoista
  7. Voi, näitä leivoksia pitää kyllä kokeilla :P

    VastaaPoista
  8. Kiitos Johanna ohjeesta!:-)

    Tulipa se heti testattua. Ja täytyy sanoa, että usko meinas loppua muutaman kerran eri vaiheissa ja tuntui, että tein niitä koko päivän, mutta, kyllä kannatti!!! Voi että ovat hyviä (hyvästi laihis)...Ja suurin syy siihen, että koin tekemisen himpun verran haastavaksi on tietenkin se, että olen näissä leipomuspuuhissa täysin peukalo keskellä kämmentä. Mutta en pelkää haasteita:-) Ja nyt vois tehdä anoppiin vaikutuksen viemällä vähän tuliaisia;-)

    Kiitos siis miljoonasti reseptistä, ja mukavaa viikonloppua. Me tullaan sinne suunnalle su-iltana, ollaan ehkä seuraavaan lauantaihin.

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia jälleen kommenteistanne!

    Noora: Me pidetään yksi tai kaksi pupua, jos niitä poikasia tulee...:)

    Kati: Hyvä, että onnistuit! Teitkö vaikutuksen?;D Soitellaan ens viikosta!

    VastaaPoista
  10. Tosi herkun näköinen leivos, pitääpä kokeilla tämä resepti :)

    VastaaPoista