tiistai 1. kesäkuuta 2010

se lemppari....

...eli angelique-tulppaanien kukinta on alkanut.


Ihana kerrottu hennon vaaleanpunainen. Viime marraskuun alussa istutin niitä illan pimeydessä. Isäntä kiikutti jonkun rakennustyövalon taimikälie, kun alkoi olla niin pimeää, ettei nähnyt enää mitään. Mutta kannatti ahertaa! Nyt saa nauttia palkasta...:)

Ensi syksynä aion istuttaa niitä lisää ja paljon! Voin lämpimästi suositella tätä ihanuutta muillekkin...eli nyt kaikki naiset ens syksynä pers pitkällä ahertamaan penkkeihin. Ihana kukkaloisto palkitsee, ja vielä kun muistaa niitä pysähtyä usein ihailemaan puutarhatöiden lomassa. :)



Ihanassa auringonlaskussa puuhasteltiin puutarhahommissa miehen siskon Nooran kanssa. Lähemmäs puolta yötä! :)




Välillä hörpättiin kupit teetä ja taas jatkettiin mamman kasvattamien unikon taimien istutusta... ja rupattelua! :)



Homma sujui nopeasti ja samalla" parannettiin maailmaa"... Kivaa illanviettoa saman mielenkiinnon puutarhailuun jakavan kanssa.  (kuvassa Noora ja hänen autonsa)

                                                                       
 Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Johanna

18 kommenttia:

  1. Aivan ihanan valloittavat kuvat - tulppaani on kauneimmillaan suurimmissa ryppäissä. Ja auringonlaskussa varmaan kiva hommailla puutarhajuttuja. Kivoja kuvia kertomusten kera.

    VastaaPoista
  2. Onpa tosiaan kauniin värinen tulppaani! Ihania kuvia :) Meidän pihalla ei kasvakaan vielä yhtään tulppaania, pitää syksyllä muistaa laittaa muutamia sipuleita maahan :)

    VastaaPoista
  3. Kaunista on, niin tunnelmallista. Minulla ei tulppaanit jostakin syystä noussut penkistä, narsissit sen sisään nousi.

    Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
  4. Mikäs sen ihanampaa kun kesäiltana puutarhassa touhailla :) Todella kauniita nuo tulppaanit, pitääpä pistää mieleen ja istutella syksyllä. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. On kyllä ihan mielettömän kauniita tulppaaneja! Ja muutenkin kuvissa on ihanan raukeaa kesäfiilistä. :)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  6. voi miten ihanan värisiä tulppaaneja :) täytyypäs pistää korvantaakse jos syksyllä vielä muistaisin...:)

    Aurinkoa viikkoosi!

    VastaaPoista
  7. Kauniita kuvia! Oma suosikkikukkani on pioni, niitä kun joskus saisi (tai no edes oman pihan :) )

    Mukavaa viikkoa!

    Maria

    VastaaPoista
  8. Totta, ne ovat ihan älyttömän kauniita nuo tulppaanit, mulle kävi vaan niitten kanssa vähän ohrasesti..laitoin niitä paljon jokunen vuosi sitten, keväällä ne kukkivat, mutta sen jälkeen ei jälkeäkään missään.Noh..ehkä pari kolme hassua tulppaania jäljellä.
    Elikkä vaivaa täytyy näköjään nähdä ja istuttaa joka syksy uudet.
    Kaunista on ja blogisi on tosi kiva.
    T.Tuija

    VastaaPoista
  9. niin kauniita kukkia... syksyllä aikomus laittaa keittiön ikkunoiden alle havuja ja tuollasia tulppaaneja. Ihania! Ja tämä sun musiikki on niiin koskettavaa. Ihan biisi! Johanna Kurkela kuuluu myös mun lemppareihin. Niin kaunis ääni. :) Ihanaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  10. Onpa ihanat tulppaanit! melkein kuin Pionin kukat.

    VastaaPoista
  11. Ihanan näköistä, kuten aina sun kuvissa <3 Oma puutarha olis niin ihana <3 Ehkä joskus sellaisen saan. Olis kiva tulla joskus tutustuun teidän kotiin! :)

    T: Miia-serkku

    VastaaPoista
  12. Aivan ihanat tulppaanit!! Noita siis ensi syksynä jostakin metsästämään :)

    VastaaPoista
  13. nenäliinapaketti olisi aina tarpeen kun Blogiasi luen :) <3 Nämä sun biisit aina jotenki kruunaa kaiken.
    Kauniita tulppaaneita, ja ehdottomasti laitan niitä itsekin ensisyksynä :)

    VastaaPoista
  14. KAUNIITA tulppaaneja! On hauska ajatella sitä mistä on lähdetty ja mitä kaikkea siihen väliin on mahtunut. Marraskuun pimeässä olet istuttanut sipuleita, sitten on kulunut kylmä talvi.. ja nyt: kauniit kukkaset nousevat! :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos jälleen teille ihanille naisille kommenteista! Teidän takia juuri näitä postauksia on ilo tehdä!

    VastaaPoista
  16. Hei,

    kysyisin vain sellaista, että kasvaako sulla noiden tulppaanien (aivan ihanat!) kanssa samassa kukkapenkissa jotain myöhemmin kesällä kukkivaa?

    Olemme rakentaneet myös oman talon ja viime kesänä saimme pihaa jo aika pitkälle, kukkapenkit vielä aikalailla työnalla. Rakastan suorastaan tulppaaneja ja pioneita, pionit saivatkin ensimmäisenä paraatipaikan jo viime kesänä, mutta tulppaaneja piha vielä uupuu.

    -Hanna

    VastaaPoista
  17. Heissan Hanna!

    Mulla kasvaa tulppaanit ja narsissit muiden perennojen seassa. Niiden "rontot" on niin tympeitä sitten myöhemmin kukinnan jälkeen, jotta parempi, että ne jää muun kukkakasvuston alle...

    Pionien seassakin mulla on tulppaaneja mutta oon kiertänyt niiden juuriston sen verran kaukaa, ettei häiritte niiden kasvua. Pionit on kyllä superihania, meilläkin niitä on istutettu monia kymmeniä! :)

    Ihania puuhasteluja puutarhassa sulle! :)

    VastaaPoista