tiistai 31. maaliskuuta 2009

Kylvöpuuhia

Tänään ollaan oikein kunnolla urakoitu kylvöpuuhissa. Kylvettävänä oli pitkälti toistakymmentä pussia siemeniä. Multa ja astiat loppuivat kesken, joten pääsemme vielä illalla jatkamaan samaa puuhaa, kunhan olemme ensin kipaisseet käymässä paikallisessa multasormessa.Pojat tykkäsivät ruukkujen täytöstä. Onhan se vähän niinkuin hiekkalaatikolla sankoja täyttelisi...:) Elmeristä taidan jo saada innokkaan taimien kastelijan.
En vain tiedä mihin nämä kaikki laatikot oikein laittaisi, ettei neitisemme niitä kauheasti penkoisi... Vähän paljokas olin näiden siementen suhteen kyllä, täytyy myöntää. Mutta puolustelen itseäni, että nämä ovat melkein kaikki perennoja, ja näin saan mahtavan (toivossa on hyvä elää..) kukkaloiston pienellä rahalla.
Elmeri halusi testata kuinka hänen leikkitraktorin kylvökone toimii rairuohon istutuksessa. Ja menin lupaamaan. Multa onneksi loppui kesken, joten tämä testaus suoritettaneen illemmalla. Voi ja apua sitä sotkua, mikä meillä mahtaa olla. Niin.. ja vielä pitäisi kahdeksan kukkapussia kylvää. Keneltäkähän vuokraisi ikkunapaikan?!? ;D

Aurinkoista kevätpäivää toivotteleepi Johanna

8 kommenttia:

 1. Olettepas olleet ahkeria! Oletko tehnyt aikaisemmin saman jutun keväisin? Joskus olen itse koittanut kylvää jotain ja kaikista taimista on tullut ihan liian hentoja. Ei ole minussa viherpeukaloa ei

  VastaaPoista
 2. Olette olleet ahkeria! Oletko myös aikaisemmin keväisin tehnyt kylvöhommia? Itse olen joskus kokeillut, mutta kaikista taimista tuli ihan liian hentoja. Ei ole viherpeukaloa minussa ei.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista Tiina! En ole aikaisempina vuosina kasvattanut näin paljon...Ja niinä vuosina kun meillä on ollut ihan vastasyntynyt, niin en ole esikasvattanut mitään. Mulla on ollut taipumus saada osasta taimista kans pitkiä ja hentoja. Laitan ne kuulemma siinä tapauksessa liian aikaisin kasvamaan. Siirsinkin osan eilisestä kylvöstä vielä odottamaan myöhempään... Tämä on tällaista opettelua mulla.. :)
  Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Minunkin pitäisi laittaa herneitä kasvamaan ja jotain muutakin olisi varmaan kiva laittaa, mutta mitä... Meinataan laittaa Huvilalle kasvimaa ja ehkä jonkin moinen kasvihuoneen tapainen...

  Pikku tytöt oli kovin innoissaan ainakin istutus puuhista joten yhtä innokkaasti menee varmaan rikkaruohojen nyppiminen kasvimaalta...mitä luulet =)

  VastaaPoista
 5. Huh, mikä määrä ruukkuja! =) Ei meillä sit niin paljoa niitä olekaan...=) Mäkin jännityksellä odotan, et mitä noista mun istutuksista vielä kasvaa, ku mä laitoin ne jo hélmikuussa, kun en enää malttanut odottaa! =) Toivotaan, että tulee hienoja kukkia teille kesäks, ni päästään niitä sitten ihailemaan!

  VastaaPoista
 6. Voi miun pitäisi viimeistään viikonloppuna ryhtyä samaan puuhaan :) Ihania pikku-apulaisia siulla siellä!

  Mukavaa viikonloppua!
  Toivottelee,
  Kantriina

  VastaaPoista
 7. Mekin ollaan istuteltu, mutta ei sentään noin paljon ;) Blogissani on sinulle jotakin, tulehan kylään kun ehdit.

  VastaaPoista
 8. Oi,onpas teillä ahkeroitu!
  Täältä tulisi toinen samanmoinen tunnustus kuin Olivialta,joten tuplatunnustusta tiedossa...noudappas blogistani.

  VastaaPoista