tiistai 1. joulukuuta 2009

Tyttöjen ilta

Viime viikolla vietimme" tyttöjen" iltaa äitini ja Elviiran kanssa. Hörpimme glögiä, söimme suklaakakkua ja ommella surauttelimme meidän villitriolle joulukalenteria.  Mailegin tonttukalenteri oli "vähän"  mielessä ;) mutta omanlaisemma tontun saimme. Tällaisen söpön isopäisen...:D Ja pituuttakin piisaa melkein saman verran kuin mammalla.
Täyttää näitä taskuja ei tosiaankaan voi etukäteen...se tuli jo tänään todetuksi. Pojat käyvät vähän väliä penkomassa taskuilla onko sinne ilmestynyt jotain...:) Ja ymmärtäähän äiti sen. Omassa lapsuudessa oli niin jännittävää odottaa, mitä sieltä joulukalenterista paljastuu. Minulla ja siskollani oli sellaiset ihanat tulitikkurasioista tehdyt kalenterit ja  ne oli täytetty kaikilla ihanilla tyttöjen jutuilla..tarroilla, pinneillä ja pompuloilla.. Voi kuinka jännittävää se oli joka aamu odottaa, mitä ihanaa sieltä paljastuukaan..
Ja samanlaisesta ihanasta jännityksestä nautitaan nyt omien lasten kanssa...On tämä vaan niin ihanaa aikaa tämä joulun odotus!

Olisi ihanaa kuulla, millaisia joulukalenterimuistoja sinulla on? :)

Johanna

20 kommenttia:

 1. Hieno kalenteritonttu, tuollaisen voisi vaikka joku joulu tehdä itsekin =)

  VastaaPoista
 2. Moikka, pitkästä aikaa ! Omatekemä tonttukalenteri paljon arvokkaampi ja mitä ihanin. Rauhaisaa Joulun odotusta sinulle ja perheellesi, terkuin Anne

  VastaaPoista
 3. Moikka, pitkästä aikaa ! Omatekemä tonttukalenteri paljon arvokkaampi ja mitä ihanin. Rauhaisaa Joulun odotusta sinulle ja perheellesi, terkuin Anne

  VastaaPoista
 4. Meillä oli aina perinteiset suklaakalenterit, eipä silloin valmiskalentereissa ollut muita vaihtoehtoja kuin suklaa- tai kuvakalenteri. Tänä jouluna omilla lapsilla on joulusukat, johon tonttu tuo joka yö jonkin pikku paketin. Tai näin ainakin minun mielessäni, lapset kuuluivat eilen kysyvän että äiti mitä sä olet ostanut huomiseksi joulukalenteriin :)

  VastaaPoista
 5. hei. Löysin tänne jostakin ja tulen uudestaan. kaunis tonttukalenteri!
  Tuosta vihreäkuulapuusta, äitini teki miehelleni sellaisen viimejouluna. Sääliksi kävi äitiä, kun vävypoika söi puun tyhjäki alle tuntiin. Taitaa tänä vuonna antaa kuulat ihan omassa pakkauksessaan. Sen verran kuulien pistelyyn kuulemma hukkui aikaa... :)

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka kaunis taskumekko on somalla tonttutytöllänne!
  Iloista joulunodotusta :)

  VastaaPoista
 7. Itse muistan lapsuudesta suklaakalenterit ja sitten vähän isompana joulupukki taskukalenteri, johon äiti laittoi aina jotain pientä ja ihanaa...Nyt toteutan samaa omilla lapsillani. Käytössä sama kalenteri.
  Tuo oma tekoinen tonttu on aivan ihana...

  VastaaPoista
 8. Meillä oli myös aina suklaa- ja kuvakalenterit mutta jännää oli myös katsella tv:n joulukalenteria. Tänä vuonna tein lapsilleni pyykkipoikien ja pikkulaatikoiden avulla joulukalenterit ja ovat kyllä olleet mieluisat, näin kahden aamun kokemuksella...:)
  Tuo tonttu on kyllä aivan mahtava!!!:)

  VastaaPoista
 9. Mä muistan lapsuudesta tarrakalenterit, sellaisia pulleita pehmotarroja. Oiskohan joku joulu ollut aiheena ainakin smurffit??

  Omalla lapsella on nyt pussukkakalenteri, juuttikankaista tehdyt 24 pientä pussia rivissä. Sieltä ilmestyy sitten joukoristeita tai namuja tai pikkuautoja. Ja täyttää ei voi etukäteen, ei ;)

  VastaaPoista
 10. Minulla oli myös sellainen tulitikkuaskeista tehtu kaari jossa oli sisällä jokaisessa jotakin hekkuja tai joku kolikko tai tyttöjen juttuja .
  Kummitätini oli tehnyt meille jokaiselle omat, veljilleni ja omille tytöilleen.
  Tiina

  VastaaPoista
 11. Hei, oiii täältäkin löytyy hieno itse tehty joulukalenteri! Minä en vielä tänä jouluksi laittanut kalenteria tytölle kun on vasta 1v4kk. Ensi jouluna sitten kyllä! Oman lapsuuteni joulukalenterin muistan laatikkona jossa oli sitten 24 erilaista/erikokoista pikkupakettia. Sieltä sitten sai joka aamu etsiä päivän paketin. -Tiina

  VastaaPoista
 12. Voi, tostahan tuli hieno kalenteri! Puhuit siitä isosta päästä, ni mä ajattelin, et se on oikeesti TOSI ISO, mut ihan sopusuhtanenhan tämän tonttusen pää on! =) Mulla tais aina olla vaan tavallisia kuva- ja suklaakalentereita ja muistan sen odotuksen, että sais seuraavan luukun avata...=)

  VastaaPoista
 13. Minullakin varmaan tyhjenis etukäteen;-)))Meinaan et olen niin lapsenmielinen vieläkin ;-))Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 14. Hei, tännehän on tupsahtanut ihania viestejä ja joulukalenterimuistoja! Kiitoksia!

  VastaaPoista
 15. Voi kun ihana kalenteri tonttu! Ja taas huokaisen ilmoille sen minun tutun huokauksen "voi kun mäkin osaisin".

  Meidän piti tulla tekemään teille ovensuulle pikainen joulutervehdys niin kuin Mallalle ja Samillekin kun oltiin Huvilalla viikonloppu....mutta se meni mönkään ihan sen pienen enkeli-tapaturman takia...mutta mielessä olette vaikken ole viestitellytkään teille saamattomuuttani...H:kin kyselee koko ajan et mitä T:lle kuuluu, oletko ollu yhteyksissä....harmittelen täällä kovasti etten ole...laitatko mulle meiliä, olen onnistuneesti jättänyt tallentamatta sen privaatti osoittees ja tonne unelman postiin ei sitten ole tullut laitettua mitään vaikka sitäkin kautta olisi varmasti sana kulkenut....

  Saattaa olla että tulemme välipäivinä, jos vain siis jaksan masuasukin takia ja mieluusti näkisin teidät kaikki...

  VastaaPoista
 16. Ihanaa joulun odotusta!

  Olen taas kotona käymässä, Treen viikkoja vielä kaksi... Joulukalenteri muistoista on jäänyt ikuiseti mieleen se kun sain ensimmäisen suklaakalenterin ja pikkuveli söi kaikki suklaat kun aattoon oli vielä noin 10 päivää jäljellä. Sain uuden kalenterin ja melkein kaksin kertaisesti suklaata : )

  VastaaPoista
 17. Löysitko kankaan :) Mua harmitti sitten kun kotipihas tajusin että olis pitänyt vinkata sulle yks kangaskauppa sokkarin lähellä. Sinne on tullut paaaljon uusia kankaita!

  VastaaPoista
 18. Iltoja!
  Sinulle on haaste blogissani, mikäli joulukiireiltä ennätät :)

  VastaaPoista
 19. Heissan!

  Mima: laitan sulle piakkoin sähköpostia tulemaan...

  Maaka: en löytänyt! Meillä toimittaa tänä jouluna isot joulukranssit verhojen tehtävää ruokailuhuoneessa...:)

  Naksu: Kiitoksia! Kipaisen hakemaan sen ja palaan siihen blogissani joulun jälkeen.

  VastaaPoista