sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Emäntä kuntoon...

Jokapuolella puhutaan nyt keventämisestä, dieeteistä ja kuntoilusta, eikä poikkeusta tehdä tässäkään blogissa... Täälläkin juuri nuo asiat pyörivät päällimmäisenä mielessä. Ovat tosin puhuttaneet jo 
jokusen aikaa...Syksyllä palaveerattiin personal trainerin kanssa ja saatiin saliohjelmat ja ruokavaliosuunnitelmat isännälle ja tälle emännälle. No joulukuu tuli ja ruokavaliot oli kaikkea muuta kuin mitä piti ja lenkistä ja salitreenistä ei voinut edes puhua, sen verran kiirettä piti töissä ja verstaalla.

Joulunpyhien mättämisen aikana se sitten jostakin kinkun rasvan ja suklaisten suupielien seasta löytyi; motivaatio! Siihen paikkaan jäi herkut sun muut ja palattiin säännölliseen ja terveelliseen ruokavalioon.
Uudenvuoden vaihdekkin pysyttiin kovana, eikä herkuteltu. Hyvä me!


Meidän projektissa ei ole kysymys mistään ihmedieetistä tai nopeasta painonpudotuksesta vaan elämäntaparemontista. Syödään normaalia terveellistä ruokaa säännöllisin välein mutta pienempiä annoksia.
Ja lisätään reippaasti liikuntaa. Nyt alkuun lenkkeilyä ja salitreeniä. Meillä onkin onni päästä treenaamaan palokunnan kuntosalille, jossa harvemmin on muita. Muuten mua ei varmaan kuntosalille saisikaan. Ja lapset kulkee yleensä aina siellä mukana, mikä helpottaa järjestelyjä. kun koko pesue on saman katon alla.
  
Tällä remontilla haetaan myös lisää energiaa jokapäiväiseen eloon. Sokerin mussuttajana mun energiatasot on vaihdellu laidasta laitaan. Lisäksi mulla on kofeiiniallergia, joten kahvit sun muut ei tuu kysymykseenkään pelastajaksi niihin väsyneisiin hetkiin...Herkkupäivän kerran viikossa olisi meidän personal trainer sallinut mutta tämän viikon tapaamisessa sovittiin, että herkkupäivät jätetään mun osalta kokonaan pois toistaiseksi. Mulla on selvästi ollut vuosia sokeririippuvuus ja näistä herkkupäivistä jää se herkkujen napostelu päälle eikä se jää siihen yhteen päivään. Mahtava tämä mun itsekuri!! ;D 
Maanantaina on tiedossa yhteiset saliteenit pt:n kanssa ja illalla täällä onkin sitten ihan varmasti rättipoikkiväsynyt emäntä, sen verran kovaa treeniä se on verrattuna siihen "jumppaan", mitä me ollaan siellä salilla aikaisemmin ominpäin tehty. ;)

Mutta...toivotaan, että kesään mennessä allekirjoittanut olisi kymmenen kiloa kevyempi, paljon energisempi ja hyvän itsekurin omaava emäntä. Toivon myös, että nuo terveelliset ruokailu- ja liikuntatottumukset olisivat jatkossa automaattisesti osa elämää. Mikähän siinä onkin, kun kaikki me tiedetään kuinka ja mitä pitäisi syödä mutta ei kuitenkaan niin tehdä!? Juuri tästä syystä me tarvittiin tuota "personal trainerin ruoskaa"!
Tänään iltasella meillä kyläillyt ystäväpariskunta saikin kahvin kyytipojaksi jotain muuta kuin yleensä...:) Erilaiset hedelmät uppoaa hyvin niin aikuisille kuin lapsillekkin. Tosin niiden sisältämän hedelmäsokerin takia ei niitäkään nyt popsita mielin määrin vaan kohtuus kaikessa!

Energistä ja iloista eloa jokaiselle! Ja tsemppiä kaikille meille vyötärönmetsästäjille!!:)

Tässä loppuun vielä huumorimielellä liitetty treenibiisi, jonka tahdissa kahvakuulakin nousee salilla ainakin hitusen korkeammalle. ;)

★ Johanna28 kommenttia:

 1. Kiitos tästä, saat tännekin tartutettua pientä kipinää, kun meinaa kevennysprojekti aina aika ajoin tyssätä :)
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Hyvä, että onnistuin vähän kipinää tartuttamaan! :) Tsemppiä sullekkin!

   Poista
 2. Kovasti tsemppiä Sinulle sinne!! :)
  Täällä myös samankaltaiset mietinnät Uutena Vuotena. ;)
  Liikunnan puolesta on lähtenyt kivasti käyntiin, tosin herkuttelemaan olen ratkennut jälleen eilen. ;)
  Mutta tänään on jälleen uusi päivä eikä menneitä auta jäädä surkuttelemaan!

  Reipasta sunnuntaita Sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emppu! Ja näin juuri...menneitä ei surkutella ja uudestaan vaan "ruotuun"!! :)

   Poista
 3. Samoissa suunnitelmissa olen minäkin..-10kg pois ja elämäntaparemontti:)
  Sokeri addiktiksi voin minäkin itseni luokitella, joten kovaa itsekuria tarvitaan:)
  Tsemppiä sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Vuosi takaperin aloitin samalla konseptilla elämään minäkin ja painoa putosi 8 kiloa. Enempää ei ole tarviskaan...no joulukuu meni herkutellessa, mutta maltillisesti. Paino ei noussut yhtään ja nyt jatkan taas suklaatonta elämää...ja pienempiä annoskokoja nautiskellessa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau Irmastiina! Toivottavasti täälläkin itsekuri pysyy ja saavuttaisin yhtä hyviä tuloksia, kuin sinäkin! :)

   Poista
 5. Tsemppiä kovasti urakkaan,hienosti on lähtenyt käyntiin!

  VastaaPoista
 6. Hienoa!! Kuulostaapa hyvältä. Mä en luvannu mitään ja hyvä niin ku mä tiedän että jos meen jotain lupaamaan nii se ei pidä :D Mä vaan oon sellanen, hih :) Mä aloitin elämäntaparemontin jo muutama vuosi sitten ja nyt melkein 50kg hoikempana aloitin salilla käymisen. 5kk oon nyt siellä käyny 4kertaa viikossa ja toimii!!! Oon yrittäny tsempata muitaki aloittamaan mieluisen harrastuksen ja en olis esim 5 vuotta sitte uskonu että tuun tykkäämään liikkumisesta ja salista näin paljo. Paino on tosin noussu nyt salin myötä kun saan kadottamani lihakset takas mutta hyvältä tuntuu.
  Joten tsemppiä sinne ja mä tiedän että pystytte siihen jos mäki oon!! Mäki oon herkkupylly vielä mutta maltillisesti ja kohtuus ennenkaikkea, sen oon oppinu jos jotain ;) Vielä tiistaina salille ja viikon paussi edessä, ei malttais :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis WAU Murmeliina! Sulla on hyvä saavutus!! :)

   Poista
 7. Hyvää alkanutta vuotta!! Ja tsemppiä!! :)

  VastaaPoista
 8. Hienoa! Onnea projektiinne :) Itsellänikin on tooooosi paha sokeririippuvuus, joten pystyn samaistumaan tilanteeseesi hyvin ;) Itsellänikin on tarkoituksena lisätä vihannesten ja hedelmien määrää sekä sitä LIIKUNTAA! :D Hyvää alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HoO! Onneksi löytyy muitakin sokeririippuvaisia. Tsemppiä vieroituksessa kyllä tarvitaan... :)

   Poista
 9. Tsemppiä sinne,meillä sama tilanne. Ruokavalio on kaiken a ja o. Pienempi lautanen on myös hyvä vinkki,eikä santsikierroksia. Jätin itsekin sokerit minimiin ja olo jo paljon virkeämpi. Myös muita hiilareita kohtuudella. Hiljaa mennään eteenpäin, mutta uskon tähän. Liikunta lisänä piristää kummasti⛄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Liikunta kyllä piristää ja sokerien pois jättäminen, vaikkei uskoisi...:)

   Poista
 10. Minakin jatin pari kk sitten makeat pois ja kiloja alkoi tippua heti alkuun muutama.Joulun aikaan tuli syotya sitten torttuja ja pipareita,mutta onneksi ei paino ollut noussut niista.Nyt pitaisi taas saada tiukka kuri itselle ja lisattya myos liikuntaa.
  Ongelmani oli myos iltasyonti vaikka ei olisi ollut nalkakaan.Nama pienet muutokset ovat jo vaikuttaneet nain alkuun....
  Tsemppia sinulle elamantaparemonttiin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Lisay! Perässä tullaan, toivottavasti! :)

   Poista
 11. Vau! Ja tosi mahtavaa että noudatatte terveellisiä elämäntapoja yhdessä ja toisianne tsempaten!<3. Ei niillä teidän kiloilla väliä kun niitä ei mun silmään liikaa ole mutta hyvä ja energinen olo on tavoittelemisen arvoinen asia! Sait tällä postauksella mutkin taas ajattelemaan asiaa...
  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ihana Kati! ♥ Ei tästä elämäntapojen muutoksesta mitään tulisi, jos toinen vetäis herkkuja vieressä...ei mun itsekurilla...;D

   Poista
 12. Tsemppiä vyötärönmetsästykseen! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 13. Hups! Mun kommentti hävis jonnekin bittiavaruuteen :) Tsemppiä toivottelin kuntoilukevääseen ja kysäisin, että mistä olet ostanut Tafelgutin teetä ja sokeria?!!! Itse metsästänyt niitä jo jonkin aikaa...

  VastaaPoista
 14. Kiitos Jenny! Erilaisia Tafelgutin teelaatuja löydät meidän nettiputiikista! :)

  VastaaPoista