keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kanaset ja kolme kukkoa

Juhannuksena kuvailin näitä meidän kanoja ja kukkoja niiden ulkoaitauksessa. Keskityin niin kuvaamiseen, etten hoksannut varoa taakse hiipinyttä kukkoa ja tottakai se hyökkäs kimppuhun!
Jalkahan tarttui kiinni oikein kunnolla kaikin kynsin ja nokki menemään, räpytteli vielä siipiänsä siihen päälle. Tämä akka juoksi karjuen aitauksesta! Toivottavasti naapurit ei pelästynyt, että kenenkähän pää on menossa pölkylle... Sen verran uhkasin kukkoa hengenlähdöllä!
No nyt jo naurattaa vaikkei silloin niin tehnytkään, sen verran oli jalka tulessa. Ja kukkoparkakin on saanut pitää henkensä, toistaiseksi. Ärhäkkä kyllä on ja varottava...


Viiru

Kanoja meillä on tosiaan ykstoista ja kukkoja kolme. Hyvin tulevat toimeen, vaikka kukkoja onkin monta. Ovat kait pienestä asti tottuneet toisiinsa. Jokaisella kukolla tuntuisi olevan omat kanansa, joita vahtivat.


Äijä

Munia tulee noin 5-8 päivässä. Tänään tuli seitsemän. Eli ihan riittävästi, jaettavaksi asti.:)


Pörri-kukko, Pesonen ja vielä nimetön valkoinen kana...ehdotuksia?!


Kanat ovat tosi rauhallisia. Syövät varsinkin isännän kädestä ihan rohkeasti.
Melkein kaikki ruuantähteet maistuvat niille ja sen lisäksi menee tuoretta heinää, munitusrehua, kauroja, kalkkia ja hiutaleita. Puurot on herkkua! 

Aika helppoja ovat ja kaupanpäälle tulee munia talohon!


Noki


Lapset ei hirmu kauaa jaksa kiinnostua näistä vaan nämä ovatkin vähän niinkuin mun ja isännän yhteinen juttu! Monaasti niitä seuraillaan ja hoidellaan yhdessä. Näiden nukkumaan meno on hauskan näköistä...
Menevät kaikki orrelle ja kääntävät takapuolensa oveen päin ja nököttävät sitten päät roikkuen siinä. Itte menevät ulkoaitauksesta sisälle viimeistään kasin jälkeen illalla ja yhdeksältä jo kaikki nukkuu.


Rokki-kukko, mamman hätistelijä!!!

Viiru

Hunaja

Cafe Latte ja Lumikki

Karvatassu

Sellaisia kanasia meillä. Niiden asutusta kuvailen sitten, kun saadaan maisemoitua vähän sitä. :)

Energistä keskiviikkoa!

Johanna

21 kommenttia:

 1. Ihania, kanat on jotenkin niin sympaattisia.Niiden touhuja on varmasti kiva seurailla ja taatusti tuoreita muniakin saa vielä kaupanpäälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihania on!! Aamuisin, kun on aikaa, niin on mahtavaa hakea tuoreet munat kanalasta ja paistaa aamupalaleivän päälle! :)

   Poista
 2. Jaa että Seppo ja Kirsi ei sitten sopineetkaan nimiksi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sovi! Nytkin mietin pitkän aikaa, että mitähän nimiä ne oli, mitä te ehdotitte. Ei millään muisteta niitä, jos ne on ihmisten nimiä! ;D

   Poista
 3. Olisiko se vaikka Klaara, Typy, Neilikka, Ulpu, Vilma, Kaunis Veera, ????)nimiehdotuksia kanalle)
  Ai et mie rakastan kanoja ja kukkoja, itsellä ollut kolme kanaa ja kukko..hmmm, olipas kukko vihainen..pitäisiköhän sitä ottaa välillä syliin jota tottuisi ihmiseen..tosin jos se sit nokkii tai suuttuu siitä niin ei kannata väkisin..Tuo kukkohan on hyvä talon vahti...
  Kivaa et saadaan lisää kuvia kanoista ja kukoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Typy ja Neilikka miellyttää heti...Täytyypä illalla ehdottaa väelle, mitäs tuumaavat! :)

   Poista
 4. Mainioita tapauksia. Ihailen kanojen luonnollista unirytmiä, kun itsekin osaisi lopettaa päivän aina ajoissa, mutta eihän se vielä iltakasilta onnistu mitenkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Tämäkin akkeli tais mennä viime yönä nukkumaan vasta kahdelta ja nyt väsyttää! :)

   Poista
 5. Hui...pelkään kukkoja...lapsena peloteltu mamman ja papan pahasisuisella kukolla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pelkään mäkin tuon kyseisen välikohtauksen jälkeen ja varon tarkasti, ettei pääse hyökkimään.

   Poista
 6. Mielenkiinnolla odotan kuvia häkistä. Haaveilen myös joskus omalle pihalle kanoista :-) Mitä teette talvella näille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pienen pieni kanala on lämpöeristetty niin, että tarkenevat siellä talvellakin. Lämpölampulla lisätään lämpöä, jos tuntuu etteivät tarkene.

   Poista
 7. Ihana postaus! Tulin niin hyvälle mielelle, vaikka tietenkään se, että sait kukon kimppuusi, ei ollut kivaa. Kanala kuvia odotellaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritetähän saada kanalaa viimeisteltyä, niin kehtaan sitten kuvailla... ;)

   Poista
 8. Olipa ihana postaus, söpöjä kanoja,mutta kukot on joskus arvaamattomia. Ole varovainen... se voi tehdä sen uudestaankin! Mites Vieno kävis nimeksi, näytti niin vienolta? Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieno kuulostaa kivalle kans. Noi kanat on kyllä niin söpöjä. Suloisilta varsin näyttävät, kun isäntä ottaa niitä syliin. Itse en ole vielä uskaltanut...

   Poista
 9. Ihana blogi sinulla! Tulipa mieleeni nimi Lumikki tai albiino tuolle valkoiselle kanaselle ;) Kivaa kesää!

  VastaaPoista
 10. Kiva kotitarvekanala :) Ja taatusti kivempi syödä niitä omien kanojen munia, tietää miten kanat elää jne. Sä olit kukon mielestä kovin epäälyttävä sen kameras kans, viholliset on ajettava pois ;)

  Kuinka pitkä loma sulla on? Koska ehdittäis treffata? Mun loma alakaa vasta 7.8.. jaksaa, jaksaa..

  VastaaPoista
 11. Oi miten ihania kanoja. Lapsena oli aivan ihana kerätä munia mummolan kanalassa. Siellä kirnuttiin voi itse ja muutenkin pyrittiin omavaraisuuteen. Hauskaa, kun olette kiinnostuneita niiden hoitamisesta :)

  VastaaPoista
 12. Lapsuudessani naapurissa oli yksi kana. sen nimi oli Kuuppiluijaa :) Terv. Annikki

  VastaaPoista
 13. Kielo, Pippuri, Nyyti, Lumi, Viima, Tiuhti, Lumivalko (kuten siinä sadussa) tai vaikka Safiiri. Siinäpä muutama nimiehdotus. :) Yritin keksiä mahdollisimman erilaisia, enkä tietyntyylisiä.

  VastaaPoista