tiistai 9. kesäkuuta 2009

Kasvihuone

Eilen sain vihdoin ja viimein istutettua tomaattien ja kurkkujen taimet kasvihuoneeseen. Hommaa viivästytti meidän kasvihuoneen maalaus-urakka. Muutama vuosi sitten teimme tällaisen pienen kasvihuoneen mummolani vanhoista ikkunoista. Lisäksi on käytetty jostakin rakennustyömaalta saatuja purkulaseja. Niihin laseihin pitäisi vielä tehdä rimat, että näyttäisivät samalta kuin nuo mummolani ristikkoikkunat.Kasvihuoneesta oli maali päässyt lähtemään jopa liiaksi minunkin makuuni, joten ei auttanut kuin ottaa pensseli käteen... Sisäpuolelta jätimme sen vielä omaan rapistuneeseen tilaansa.

Samalla vaihdoimme kukkapenkkien reunukset. Meillä oli niissä aiemmin kanervasta tehdyt, multasormesta ostetut reunukset, mitkä tietenkin alkoivat maatumaan. Nyt ovat kestävämmät tiilisinä, isännän mummolan vanhat navetan purkutiilet. Eli tunnearvoa koko kasvihuoneella on ja kierrätystäkin tulee näppärästi samalla harrastettua.


Elviira tarkastelee ahkerasti, kuinka ne mumman kasvattamat taimet voivat...Ja harmi vain, tarkastuksen jälkeen monaasti huonommin...;) Milloin sieltä nypitään jotain tai sitten niitä katsellaan vähän lähemmin ja istuskellaan niissä penkeissä...:D Pieni puutarhurin alku!


Viikonloppuna tuli testattua, että moottoripyörän sivulaukkuihinkin mahtuu ainakin vähän tavaraa. Reissussa tuli poikettua ihanaan sisustusliikkeeseen jos toiseenkin ja tällaiset muuttivat meille. Kaikkea ihanaa isoa olisi ollut mutta harmi vain ei saatu kotiin kuskattua. ;) Vaikkakin yritin ehdotella miehelleni, että jos sitoisi pyörän perään kiinni...;DDD

Ihanaa loppuviikkoa kaikille! Meillä alkaa tai pikemminkin jatkuu kova uima-altaan kaivuuprojekti. Toivotaan lämpimiä kelejä!
Johanna

21 kommenttia:

 1. Aivan mahtava kasvihuone teillä ja vielä uima-allaskin tulossa. Vau!

  VastaaPoista
 2. Voi elläissään,söpö kasvihuone,ihana pikku Elviira :)
  Kivat löydötkin teit! Totta,kyllä motskariinkin saa aika paljon mahtumaan,pakkauksesta ja säilytystiloista riippuen..Niin,ja joku täällä yrittää välttää kateudenkiusausta uima-altaasta(kin) ;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis kasvihuone sinulla! :) Edellisessä postauksessa kerroit moottoripyöräilystä, se on kyllä mukava harrastus. Meillä on pari vuotta ollut pyörä ja olemme tehneet pääasiassa muutaman tunnin ilta-ajeluja mieheni kanssa, mä istun kyydissä, eikä ainakaan vielä ole tarkoitusta hommata itelle korttia. Meilllä ammaongelma usein haittaa tätä harrastusta. Oikein antoisia ajeluhetkiä teille! :)

  VastaaPoista
 4. Voi että niin ihanan näköinen kasvihuone...kiitos muuten ideasta =)...mietin nimittäin että kasvihuoneen "ulkopuoli" kaipaisi jotain ja mietin josko niitä vanhoja tiiliä voisi siinäkin käyttää hyväksi...ja tosiaan voi kyllä...nappaan sulta idean...tattista!

  Nuota samoja laatikoita olen minäkin miettinyt meille hommaavani...saisin ne vanhat mustavalko valokuvat hyvään säilytykseen...

  Mi-Ma

  VastaaPoista
 5. Jotain tuollaista meillakin viela seisoo pihamaalla...ihana!

  VastaaPoista
 6. Todella ihana kasvihuone ja kaikista parasta jos sillä on vielä tunnearvoa. Toivottavasti minullakin jokin päivä olis oma kasvihuoneeni...

  VastaaPoista
 7. Jokin päivä sitten kävin täällä ja jätin kommenttia missä ihastelin kasvihuonetta ja ryytimaata sen ympärillä.Ja kaikkea muutakin siihen liittyen höpäjin.

  Aina pitäis jaksaa varmistaa ilmestyikö se. Eli kaunis on ja tosi hyvä ja kaunis idea toi tarha ympärillä. Ihan tässä mielii omaa kasvihuonetta :)

  VastaaPoista
 8. Eipä voi muuta kuin huokailla. Aivan ihana kasvihuone. Laitathan kuvia vielä kesemmällä. Ja siitä uima-altaastakin jään odottelemaan myös kuvia.
  On teillä upea piha ja sinulla ihana blogi

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno toi penkki tossa kasvimaan ympärillä! Vanhoista tiiliskivistä on moneksi! Toivottavasti viikonloppuna päästään jo testailemaan uima-allasta! =) Työn iloa vaan urakkaan! Huomenna nähdään!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana kasvihuone....se on hyvä kun on kätevä käsistään. Saa kaikkea kaunista aikaiseksi ja vieläpä sellaista jollaista ei heti tule muilla vastaan:) Minäkin haaveilen kasvihuoneesta. En tiedo koska se haave sitten toteutumaan pääsisi. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
 11. Kaunein näkemäni kasvihuone! Aivan loistava idea tehdä kukkapenkit ympärille!

  Wanhoja tiiliä on ittellä ja appiukko on luvannut antaa wanhoja ikkunoita. Jonain päivänä unelma toteutuu!

  VastaaPoista
 12. Hieno toteutus kierrätysmateriaaleista, onnittelen.
  Ilmat tosiaankin saisivat lämmetä, että tarkenisi taas ilman villasukkia.

  VastaaPoista
 13. Kiitoksia teille kaikille kommenteistanne! Ihanasti ootte piristäny mun päiviä niillä! Laittelen uima-altaasta kuvia jahka saadaan se valmiiksi... Sateisen romanttisia päiviä teille kaikille!

  VastaaPoista
 14. IHANA kasvihuone! Saisinpas minäkin tuollaisen;)

  VastaaPoista
 15. Oikein hieno kasvihuone teillä ja uima-allas tulossa, wautsi wau =)

  Ihanaa juhannusta sinulle ja perheellesi =)

  VastaaPoista
 16. Voi kuinka hieno kasvihuone teillä on, tykkään koko setistä, reunatkin just kivat..

  VastaaPoista
 17. Tosi kaunis kasvihuone! Hyvää juhannusta :)

  VastaaPoista
 18. Ihana Blogi sulla :)

  VastaaPoista