keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kukkasipuleja...

Sunnuntaina saatiin maahaan toinen satsi kukkasipuleita. Lasten Noora-tädin kanssa pyllisteltiin penkeissä hetki jos toinenkin ja mukavastihan ne yhteistyöllä siinä rupattelun lomassa maahan sujahtivat.

Tänään menen laittamaan vielä samanlaisen satsin penkkeihin, joten luulisin että sitten riittää...Mulla on vain taipumus kuskata tähän aikaan syksystä kaikista mahdollisista kaupoista alessa olevia sipuleita pussi tolkulla. Keväällä onneksi sitten nautitaan tästä "vaivasta"...toivottavasti...
Lupasin, etten kuvaa teille hetkeen tilkkupeittojani, joten sovitaan vaikka, että kuvasin teille noita kuvissa näkyviä puolikuolleita "horsmia"...enkä tätä eilen valmiiksi saatua jouluista isoa muhkeaa peittoa...;D


Tää lähtee nyt kyykkimään kukkapenkkeihin... Innostukaa tekin samaisesta puuhasta! Ainakin tokmannilta ja agrimarketista sai täällä vielä kukkasipuleita puoleen hintaan....

                                                          Riemullista keskiviikkoiltaa!


                                                                      Johanna18 kommenttia:

 1. Pitäisi todellakin tehdä sama vielä kun ehtii! Sipulit on jo ostettuna, mutta en oo ehtinyt niitä vielä mihinkään laittaa.

  VastaaPoista
 2. ihana peitto!!!siihenpä olis nyt kiva kääriytyä näin öljyn ollessa loppu!:))no onneksi huomenna saahaan se kaukolämpö..

  VastaaPoista
 3. Nää, mä en laita mitää sipulia kukkapenkkihin- koirat kumminki kaivaa ne ylähä sieltä ennenkö eherin selekäni kääntää. Ihaalen kyllä muitten kukkapenkkejä, mutta oon laista hoitamahan niitä itte..

  Ihana peitto tuola kukkien taustalla ;-) Laitootko paljo vanua vai miten sait siitä nuon ihanan muhkean? Huomaako jostaki jotten oo koskaa teheny tilikkupeittoa.. ;-)

  VastaaPoista
 4. keväällä tosiaan vaiva palkitaan, on mukava odotella mitkä sipulit nousevat kukkimaan...:)
  ihana peitto..

  VastaaPoista
 5. Mikä peitto!!! VAU! <3

  Mun pitäis vielä ehtiä ostamaan kukkasipuleita mun pikkuveljen haudalle... <3

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanaihana peitto!!! Tulee hyvä mieli pelkästä kuvan katselusta :)

  VastaaPoista
 7. Kökin itsekin tänään angelique-tulppaanin sipuleiden kanssa, ja mietin vain, että näinköhän mitään tulee keväällä esiin, maa kun oli jo aika jäässä. Siis täällä etelä-karjalassa. Maan oinnasta irtosi sellaisia n. 3 cm paksuisia multalaattoja, niiden alle kaivoin kuopat sipuleille. Sipulipussit ovat odottaneet jo 2kk istuttajaa, hitsi kun ei mitään meinaa ehtiä :)t.Hansu

  VastaaPoista
 8. Ihana tilkkupeitto. Kertoisitko, miten olet saanut siitä noin pullean.

  VastaaPoista
 9. Apua, täälläkin sipulit odottaa vielä maahanpääsyä..

  Tosi kaunis on kyllä tuo tilkkutäkki, ihanan jouluinen... :)

  VastaaPoista
 10. Tilkkupeitto on kyllä lämpöisen ja muhkean näköinen, kyllä sen alla sitten joulun aikaan kelpaa kölliä sohvan nurkassa ja nauttia joulusta.

  Olen kanssa istuttanut muutamia sipuleita, katotaas sit kevväällä millaset kukkaset sieltä sitten oikein ilmestyykään:)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 11. Ihania inspiraation lähteitä täältä aina löytyy. Innostuin myös omepelemisesta pitkään aikaan ja se on tosi kivaa!!

  ps. ompelija kun en ole, kysyisin miten täkistä saa tollasen oikein tosi pullean version?

  VastaaPoista
 12. Onkin keväällä odotettavissa ihanaa kukkaloistoa, kun noin paljon sipuleita laitat maahan. Vois kyllä iteki lisätä niitä vielä tuonne penkkiin. Vähän laiskasti olen nyt syksyllä penkkejä siistinyt. Havuja tarttis laittaa penkkien päälle ja siistiä kasvimaalta paleltuneet pois. Jotenkin ei vaan tuonne tuuleen ja sateeseen innosta lähtä... ;) Ehkä joku päivä. Mukavia syyspäiviä sinne!

  VastaaPoista
 13. Ihana peitto.Voi kun osaisi tehdä tuollaisia ihanuuksia:)
  Pitääkin katsoa nuo sinun muutkin peitto-kuvat.
  T:Charlotte

  VastaaPoista
 14. Tilkkupeitto on ihana! Ja oli muuten lämminkin! :)
  Toivottavasti sait kyykittyä loputkin sipulit maahan...kevättä odotellessa! :)

  VastaaPoista
 15. Hauskaa, että joku muukin on "hurahtanut" kukkasipuleihin. Mä kylvän niitä joka syksy aina vain lisää ja lisää. Rakastan krookuksia, mutta nyt olen laajentanut repertuaariani myös tulppaaneihin ja narsisseihin.
  Suunnittelin jo laajentavani reviiriäni taloyhtiön yhteiselle osalle, saisivat muutkin nauttia keväisin ihanista kevätkukista :)

  Siispä vielä sormet multaan, ennen kuin pakkaset kovettaa maan.
  Mukavaa viikonloppua!

  Hilde

  VastaaPoista
 16. Jonkun sipuli pussin mäkin ostin vie alesta ja aina niille jostain paikka löytyy! :) Keväällä ne sitten ovat ilo silmälle ja sielulle.... mutta kesemmällä ei sitten enää! :S Voi kun ehtis jaksais aina (lue:eres joskus) nostaa sipuli ylös kuivumaan! Huoks. Tekeis niille hyvää ja taas olis mukavaa istutustyötä syksyllä luvassa :D

  Komeeta kästitöitä on emännän ja isännän käsistä taas lähtenyt!

  VastaaPoista
 17. Heissan kaikki!
  Peitto on noin muhkea siksi, koska siinä on käytetty toosi muhkeaa täkkiä. Ja lisäksi olen mennyt jokaisen sauman päältä tikaten, niin se lisää sitä muhkeaa ulkonäköä. :)

  VastaaPoista