tiistai 20. tammikuuta 2009

PUUTARHAUNELMIA...

Sen jälkeen kun saimme tämän talon valmiiksi, iski minuun totaalisesti puutarhakärpänen. Vaikka olenkin "jouluihminen", niin välipäivät hätinnä menevät ohi kun mieli jo haikailee kevättä ja ensimmäisiä mullasta työntyviä sipulikukkia. Huhtikuu kun alkaa, niin joka aamu kun lasten kanssa menemme pihalle, täytyy kiertää kukkapenkit lävitse ja tarkastella jokohan jotain näkyisi...
Jännityksellä odotellaan varsinkin tänä vuonna. Istutin syksyllä reilut neljäsataa tulppaania ja narsissia penkkeihin. Harmitus on kova, jos myyrät ovat pistäneet kaikki tulppaanit poskeensa. Ja siinä tapauksessa varsinkin kun olisin päässyt paljon helpommalla, jos olisin vain antanut niiden syödä ne tarjottimelta enkä tunti tolkulla pyllistellyt penkeissä.;) Mutta puutarhaihminen ei pienistä lannistu. Seuraavana vuonna yritetään aina uudelleen. Mutta nyt vielä jännitetään, saadaanko kunnon kukkaloisto!


Pionit ovat lemppareitani. Lievää jännitystä on niidenkin osalta... Istutin niitä viime kesänä 34 kappaletta. Viimeiset 11 ostin vielä lokakuulla ja lykkäsin penkkiin vain, ilman talvisuojausta. Auts... Sydän sykkyrällä odotan myös kuinka käy minun pionien kodilta ostamani "erikoispionin", minkä yli naapurin heppa juoksi jaloitellessaan meidän uudessa kukkapenkissä toissa viikolla... Mutta olettaisin, että maa oli tarpeeksi jäässä suojatakseen sen poloisen.


Ensi kesänä aiomme tehdä puutarhavajan. Ei aivan näin suurta kuin tässä kuvassa mutta vastaavanmoinen pienemmässä koossa. Siellä olisi hyvässä jemmassa kaikki työkalut ja muut tarvikkeet. Ulkopuolelle istutuspöytä ja vanhoista tiilistä kasattuja istutusaltaita muotopuutarhaksi yrttejä, mansikoita, kukkia ja vihanneksia varten. Muutaman hikipisaran suunnitelma varmasti vaatii mutta katsotaan syksyllä kuinka pitkälle olemme päässeet...:)

Keväästä haaveillessa olen uppoutunut siemenkuvastojen maailmaan. Tilausta on menossa vähän sinnesuntänne ja lista on pitkä siihen nähden kuinka hyvät mahdollisuudet minulla on esikasvattaa ilman, että prinsessa käy "vähän tarkastelemassa kuinka homma etenee" pienillä kätösillään...:)
Mutta ennen kuin kevät meille saapuu, niin nautitaan tästä talvesta ja salaa haaveillaan aina välillä kukkaloistosta.....Kuvat on otettu Kannustalon Rauhalaesitteestä sekä Oma tila Oma rauha-kirjasta


5 kommenttia:

 1. Siemenkuvastoja.. hah! Vähänkö mä repesin et onko tämä joku spermapankin uus markkinointikikka :D :D
  No mutta jaah, taasko ne naapurin kaakit on käynyt teidän puutarhaa tallomas..?

  VastaaPoista
 2. Iltaa,

  täällä sun blogissa käy jo ihan musiikinkin takia. Tai siis sisältökin on ihan huippuhienoa, mutta joskus vaan avaan sivun taustalle soimaan kun kattelen muita juttuja.

  Ihanan keväisiä suunnitelmia ja tunnelmia jo sulla. Mä elelen vielä kaamosaikaa...

  Toivottavasti Elli voi hyvin jo. Mukavaa viikon jatkoa:D

  VastaaPoista
 3. Tämä on hyvää aikaa haaveilla ensi kesän kukkaloistosta ja tehdä myös puutarhasuunnitelmia. Hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty.

  VastaaPoista
 4. Minäkin odotan kevättä. En ole mikään puutarhaihminen, mutta vähitellen opettelen. Katsotaan sitten millainen piha ja puutarha syntyy. Sinulla on kaunis blogi!

  VastaaPoista
 5. Hei vaan!
  Kesää myöskin kovasti odotan, sillä viime kesänä istutuksia talomme pihalle laitoin ja nyt jännitän, että mitähän sieltä nousee... Paljon olet sipuleita istuttanut ja ihania pioneja, että ne on niin kauniita... Ihanaista viikonloppua!
  -Minttu-

  VastaaPoista