keskiviikko 23. syyskuuta 2009

"Lätäkkö"

Hei taas te kaikki ihanat siellä! :)

Kesällä päätin, etten näytä kuvia tästä meidän "lätäköstä" ennen ku saadaan maisemoitua se ympäristöönsä mutta niin se vaan nyt on, että syksy on tullut ja puutarhatyöt ja uusien penkkien yms. kaivuut ei nyt juuri nappaa...Joten tässä kuvaa keskeneräisestä altaasta. Palataan ensi keväänä sitten viimeisteltyyn versioon... Suunnitelmia on hirmuisesti tän altaan ympäristöön mutta kuten joka kesä, mun puutarhainnostus hiipuu alkukevään hirmuisen puutarhainspiraatio-pyörremyrskyn jälkeen... Nyt on jo melkein enemmän joulu mielessä kuin kukkapenkit...:)Altaan terassista puuttuu vielä reunalaudat ja maat on kaivuuhommien jälkeen tasaamatta suurelta osin. Nurmikkokin pitäisi kylvää, samoin kuin tehdä kaikki suunnitellut ruusuportit, pergolaseinämät, kukkapenkit, allasbaarista puhumattakaan...Mutta ensi keväänä painetaan hommia hurjan innostuksen vallassa sitten!
Eli tästä näkee nyt, että kyseessä ei ole mikään superkallis allas vaan ihan marketista ostettu. Me ei vaan piitattu toisesta isosta sinisestä puutarhassa trampoliinin lisäksi vaan halusimme sen niin paljon piiloon kuin mahdollista. Vähän tuota sinistä reunaa jää näkyviin mutta eiköhän se kestetä...;) Vettä saisi olla enemmänkin mutta laitoimme sen toistaiseksi Oskarin "nenän mitalla"
.
Altaan alla on hiekkatasoitukset ja styroxit. Allastahan ei saa upottaa niin, että multaseinämä on sitä vasten, joten tuon terassin alla on levikkeet. Ja siellä mahtuu tarvittaessa mönkimöön huoltohommiinkin myös. Halkaisijaltaan tämä meidän allas on 450 senttiä ja syvyyttä sillä on 100 senttiä.

Vielä meillä on uimakausi meneillään...
Saunasta päin meidän talon äijät kirmaa mun mielestä täysin jääkylmään veteen!!!!
Juu....itte oon ollu kerran! Mutta tää onkin meidän talon miesten juttu! Mamma tyytyy vain kattelemaan ja ihailemaan samalla syksyistä ihanan kirpakkaa ilmaa!

Nautinnollisia syyspäiviä!

Johanna

15 kommenttia:

 1. Ihananinen ploti teillä, tuskin maltan odottaa ensikesää kun saatte suunnitelmanne toteutettua ja saahan siihen talvellakin laitettua kivasti somisteeksi. Itse olen sen verran vilukissa ettei minua kyllä saisi uimaan tähän aikaan vuodesta :D

  VastaaPoista
 2. Komia on allas.Kivahan se on pulahtaa sinne ja onhan sulla talvi aikaa miettiä niitä istutuksia.Uudella innolla sit keväällä.

  VastaaPoista
 3. On varmaan vaan ihan hyvä, että saa antaa talven ajan ajatusten & ideoiden muhia pääkopassa -ainakin itsellä on monesti ollut näin, että parempi antaa ensin vähän aikaa kypsyä tuommoisten isompien projektien:)

  Mukavia polskuttelutuokioita!:)

  VastaaPoista
 4. Hauska idea "upottaa" allas. Aivan upea terassi siinä myös. Hauskaa puuhaa tiedossa siis keväällä! Pitääkö lapsia pitää silmällä koko ajan? Miten pikkuneiti?

  Aurinkoisia syyspäiviä! Maria
  ps. kaivurikuva edelleen suosittu...

  VastaaPoista
 5. Iltaa naiset!

  Ja kiitosta kommenteistanne!

  Pojat osaa pysyä poissa altaan ääreltä silloin kun siellä ei olla uimassa. Ja pärjäävät jo muutenkin suhkot hyvin vedessä. Ellikin pysyi poissa vielä viime viikolla mutta keksi sen viikonloppuna yhtäkkiä... Sen verran tuon altaan parissa vielä nikkaroidaan tänä syksynä, että tehdään siihen varmaan ens viikonloppuna "kansi". Parempi varalla kumminkin olla, vaikkei meillä neiti vielä yksistään pihalla kuljeskelekaan...

  VastaaPoista
 6. onneksi mulla on koko talavi aikaa kerätä rohkeutta pulahtaa tonne!;))...taitaa olla kivenpi hengailla allasbaarilla jätskiannosta oottaen!:D

  VastaaPoista
 7. Iltaa Mallallekin! :)

  Luulenpa, että me vielä ens kesänäkin istuskellaan vaan altaan reunalla varpaita vedessä lillutellen, Teemun ja Samin uidessa kersojen kans...;D Ja tietenkin syödään jätskiannoksia! Nyt onkin hyvä, kun puista varisoo lehdet, niin on paremmat risut siihen allasbaarin varjoon...;)

  VastaaPoista
 8. Ooh, meillekin tuollainen! :) Yhdellä tutulla on samalla tavalla upotettu uima-allas terassilla, mutta eivät käytä koko allasta ja se vain lilluu siellä itsekseen. Minä jos omistaisin moisen niin lilluisin siellä tuon tuostakin :)

  VastaaPoista
 9. Mä olisin kans halunnut meille tuohon takateranssin eteen uima-altaan ja pation ympärille. Mies ei lämmennyt... Yleensä ottaen huimat hinnat. Mutta tuo teidän on tosi kätevä ja edullinen idea :)
  Tuollaista meille ei kuitenkaan tule, sillä siellä takanahan on MUURATTU kukkapenkki. Ei muutella, ei. Mies onnellinen :)

  Velipoijan naapuris isäntä oli kytkenyt pienen kamiinan tuohon piha-altaaseen. Tarkeni paremmin uida :)))

  VastaaPoista
 10. Niin ja kauniille kuulostavat ideat. :)

  VastaaPoista
 11. Kivalta näyttää todellakin =).

  VastaaPoista
 12. Kivalta nayttaa jo nyt!

  Mina olen samanlainen puutarhuri; kevaalla kauhea innostus, joka sitten kuitenkin lakastuu kesan myota. Syksylla on jo ihanaa, kun saa heittaa kesakukkaset pois ja voi alkaa odottaa joulua. Nyt tosin laitoin syksykukkia pihalle, saa nahda kuinka kauan hoidossani kestavat.. :-)

  Ragdoll

  VastaaPoista
 13. Jee, viimeinkin uus postaus! =) Oon täällä taas joka päivä käyny kurkkimassa, että joko ja nyt se odotus palkittiin!
  Ei voi taas muuta sanoa, ku että kyllä se velipoika on näppärä käsistään! Ja teidän isä myös! On se helppoa tehdä tollanen kulmikas terassi altaan ympärille, kun sen osaa...=) Näyttää hyvältä! Nään jo mielessäni, kuinka hieno se on ens kesänä, ku siihen tulee istutuksia sun muita ympärille..ja tietenkin se baywatch -nurkkaus...=D

  VastaaPoista
 14. Moikka
  Kivalta näyttää! Ja hyvä, että on eristykset kunnossa. Meillä oli edellisessä kodissa isäni ja mieheni tekemä puukehikkoinen 5 m halkaisijaltaan oleva allas. Seinät oli tehty kestopuusta ja toki oli eristeet ja muut alla sekä seinillä mittojen mukaan teetetyn "allassukan" eli sen sinisen muoviosan alla. Homma oli osittain upotettu terassiin. Kyllä nautittiin! Piha oli aurinkoinen ja vesi lämpes parhaimmillaan ihan auringon voimasta 29 asteeseen. Eli naisväkikin vaan ilakoimaan ens kesänä tuonne veteen :) Ja jätskiannos mukaan sinne. Sehän on kätevää laskea tuolle näppärälle puureunukselle ja sukeltaa välillä.
  Ideaa uudesta altaasta on tähän uuteenkin kotiin. Vielä on mietintämyssy päässä...Oli mukavaa nähdä teidän jo toteutunut allas!

  VastaaPoista
 15. Tätä uutta päivitystä ehdinkin jo vähän odottelemaan:) Tosi hienolta näyttää tuo allas jo nyt, mitähän se on sitte ens kesänä...:)

  Mäkin oon kattellu kesäkukkia jo vähän sillä silmällä että koska heivaan pois, mutta Mårbackat pitäis yrittää talvettaa, ne kukkii vielä tosi kauniisti. Tällä hetkellä siis sulassa sovussa kukkia ja kynttilöitä...mä oon siis jo aloittanut kynttilöiden polttelukauden:) Joulua odotellessa...

  Voikaa hyvin, terkkuja prinsessalle:)

  VastaaPoista