sunnuntai 27. syyskuuta 2009

"Harjakaiset"

Tänään meillä on vietetty puumajan harjakaisia. :)
Pojat saivat eilen päähänsä, että nyt tehdään se puumaja, mistä on puhuttu. Alkoivat itse kasaamaan sitä ja tänään jatkoivat iskän avustuksella. Ja tämä onkin ihan hyvä homma ennen lumen tuloa siinäkin mielessä, että saadaan siistittyä rakennusjämäpuut tontin reunalta.
Pitkälle ei ole homma vielä edennyt. Iltapuhteinaan iskä retuutti tämän hökkelin puuhun, parin metrin korkuuteen, ja homma jatkunee huomenna seinien teolla. Empulla oli tosin kovat suunnitelmat tämän majan osalta...laminaattilattiat, terassit yms. hienoudet kuulemma pitäisi olla...Terassi on tulossa mutta rakennuslupaan ei myönnetty oikeutta laminaattilattioihin...;D
Tietenkin harjakaisissa syödään ja juodaan, tottakai.. Muonitusjoukoista vastaava mamma, pikkuneiti apulaisenaan tarjosi työmiehille kropsua mansikoilla ja kermavaahdolla, pillimehu kyytipoikana...:) Ja niin jaksoivat taas timpurit rehkiä.

Jatkoa luvassa...;)

Iloista mieltä alkavaan viikkoon!

                       Johanna

18 kommenttia:

 1. Majasta tulee varmasti hieno ja sen tekeminen on varmasti ollut mieluista puuhaa pojille. Malttavatkohan edes ensi yönä nukkua suunnitelmiltaa :) Termi kropsu on minulle outo, mutta kuulostaa hyvältä :D

  VastaaPoista
 2. Kuormalavoista on moneksi :D
  Meillä niistä on tehty puuhun maja ja pari kompostia kasvimaan reunalle.

  VastaaPoista
 3. Löysin tänään blogisi ja jäin lukijaksi. Mukavia elämänmakuisia juttuja:)

  VastaaPoista
 4. Vai, että oikein laminaattilattiat... Hih!;D Hienoa, että ovat innostuneita tuommoisista rakennuspuuhista!

  VastaaPoista
 5. voi,majasta tuloo varmasti jännittävä!!
  samilla alakas tosiaan ny se kauan ootettu remppis!lauantainakohan se "maltto" sen mulle sanoa vaikka tiesi,että oon oottanu tietoa ku kuuta nousevaa!:D

  VastaaPoista
 6. Mahtava projekti! Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Meidän 10-vuotias katseli eristysvilloja eilen siihen malliin, että josko niitä voisi majapuuhiin hyödyntää. Aika hienot visiot näillä nykyajan lapsukaisilla, omassa lapsuudessa eristeenä käytettiin majapuuhissa sammalta...

  Mukavaa ja energistä alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihanat blogi sinulla. Meilläkin on kaksi poikaa...tyttö vielä puuttuu :) Ehkä sitten vähän myöhemmin. Onpas pojat tehneet hienoa työtä :) Teillä on tosi kaunista ja kotosta <3

  VastaaPoista
 8. Hei, hieno maja tulossa! Meilläkin pojat tekivät valtavan majan, kolme kerrosta, terassi ym. Ja kas, eräänä päivänä saunaremontin aikana uudet saunan seinäpaneelit olivat majan seinissä! Arvaat, että nopea purkutyö oli edessä. Hauskoja muistoja myöhemmin, silloin ei ihan niin paljon naurattanut.
  Aurinkoisia terveisiä, nyt ainakin se pilvien välistä paistaa. Maria

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, majan rakentamista! Meillä ei pojat oikein ole siitä innostuneet...Vauhti on enemmän mieleen...

  VastaaPoista
 10. Siellä ne pienet on ottaneet mallia isommista ja rakennusprojektit jo kummasti mielessä.Siitä se alkaa.Liekkä "tupakkatopan"kanteen piirustukset tehty vai päässäkö ovat.
  Leikki sujuu varmasti kivasti omatekemässä majassa.Kiva siitä tulee.

  VastaaPoista
 11. Varmasti tulee pojille hieno maja! Meillä lapset haaveilee majasta mutta ainakaan omaan pihaan sitä ei saa tehtyä kun ei ole sopivaa puuta tässä. Pitäisi keksiä joku ratkaisu...varmasti innossaan tarttusivat vasaraan kun saisivat luvan =)

  VastaaPoista
 12. Hieno maja pojille tulossa!
  (Meillä pojat pyysi kesällä vesijohtoja majaan. Mies antoi ämpärin, pimpun ja letkun. Hyvä oli vesijohdotus! ;D )

  Ihana tuo edellinen postaus! Samaa olen välillä miettinyt -miten äkkiä kasvavat, miten äkkiä kuluivat vauvavuodet. *haikea huokaus* :)
  Ja nin ihania nuo edellisen postauksen kuvat!! <3

  VastaaPoista
 13. Tulee varmasti hieno maja pojille! Ja kyllähän majassa laminaattilattiat täytyy olla! Sehän on selvä! =) Isäänsä ovat selvästi tulleet tässä asiassa. Periaatteena siis, että kun tehdään, niin tehdään kunnolla!

  VastaaPoista
 14. Onpas teillä ahkeria työmiehiä!
  Aiemmasta postauksesta vielä, on se niin haikeeta kun lapset kasvaa niin nopeaa, täytyy vaan itsekin pysähtyä välillä ja nauttia hetkestä.

  VastaaPoista
 15. Kyllä mahtoi olla mukavaa;) Ihania pieniä. Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
 16. Ihanaan blogiisi kirjoitan terveiseni ensimmäiseltä käynniltäni! Tulen toistekkin! :)

  VastaaPoista
 17. Johanna,blogissani olisi sinulle tunnustus+haaste!

  Syksyisin terkuin ANU

  VastaaPoista