sunnuntai 22. marraskuuta 2009

jouluvalmisteluiden aloitus


Hei taas pitkästä aikaa!
Jouluvalmistelut on lähtenyt käyntiin hiljalleen tässäkin tupasessa... Ensimmäiset piparit on leivottu ja syötykin jo. :) Uusi taikina odottaa leipojiaan jääkaapissa,  ja ensi perjantaina leivotaan oikein urakalla lasten kanssa... Perinteisten jouluisten piparien lisäksi meillä syntyy kaikenmaailman liskoja ym. pipari-ihanuuksia... Esikoisen kanssa oli kova kädenvääntö pääkallomuotista mutta mamma piti pintansa ja kaupasta ei kotiutunut meille sellaista! :)







Joku vuosi sitten oli kotivinkissä ohje tällaiseen vihreistä kuulista tehtyyn kuuseen, ja pojat kun sen näki niin tehtävähän se oli... Tänään poikien kanssa kyhättiin tämän vuoden kuusi ja aika ajoissa kun olemme liikkeellä niin veikkaampa, että kuusenoksavarkaita alkaa käydä mitä lähemmäs joulua päästään...sekä pieniä että isoja...;)







On tämä jouluvalmisteluiden aika vaan ihanaa! Ihanaa tunnelmaa kynttilöiden, jouluvalojen ja ihanien jouluisten tuoksujen maailmassa, puhumattakaan joulumusiikista!
Nautitaan ystävät tästä vuodenajasta täysin siemauksin, eikä stressata turhilla!


Palailen tällä kertaa pikaisemmin...:)


Johanna


p.s. jos jotakuta mietityttää, mistä niitä senttejä oikein tulee...niin voin kertoa, että ne tulee meidän elviiran "pylleröstä"...juu-u...
tässä päivänä mennynnä ihmettelin, että miten ihmeessä joka kerta, kun vaihdan tyttösen vaippaa, niin kolikkoja alkaa kolista lattialle. Asiaan perehdyttyäni ja likkaa seurattuani huomasin, että hänpä käypi isoveikkojen lompakolla ja lykkää kolikot bodyn kauluksesta sisään. Juu..ja tämä tapa ei ole äitiltä opittu! :D Ja jos olisi, niin ne olisi siinä tapauksessa luultavasti seteleitä...;D

16 kommenttia:

  1. Kiva kuusi, tosim meillä se olisi syöty samantien :D
    Fiksu tyttö, tietää parhaat jemmat :DDDD

    VastaaPoista
  2. Ihana kuusi, mulla taitas lakastua aikas nopeaan, kun napsisin oksat pois :-) Voi vitsi, että oli hauska tää sentti juttu. Pitäisköhän meidänkin kokeilla, mut tosiaankin niillä seteleillä ;-)))
    Mukavia joulun valmistelu hetkiä :-)

    VastaaPoista
  3. Ihana kuusi, meille jos tuollaisen tekee niin aikaisintaan aatonaattona kannattaa tehä. Jos nimittäin meinaa sen säilyvän pyhien yli :D Onpa näppärä tyttö se teidän Elviira, meidän Elviira-ekaluokkalainen tuossa tekee lähtöä kouluun :)

    VastaaPoista
  4. :DD Hihhih, mukavat naurut tähän maanantai-aamuun.

    Kiva kun palailit!

    VastaaPoista
  5. Söpö leipuri sulla ja hienosti osaa hilut jemmata :) Ja luulempa että hilut vaihtuu kyllä seteleihin kun piskuisen tulee ikälisää ;)

    Ihanaa joulunodotusta teille!

    VastaaPoista
  6. Kyllä on mukava seurata teidän pienten lasten ja äitien touhuja.

    Tulee mieleen ajat kun oma tyttöni oli pieni :)

    Sullakin joulumusiikki soi täällä. Kiva - itsekkin mietin laittaisinko...

    VastaaPoista
  7. Hieno kuusi, sitähän täytyy kokeilla, ovat minun lempikarkkeja nuo vihreät kuulat. Poju taas piti leipurikuvasta!
    Jouluvalmistelut ja varsinkin leipominen on hauskaa puuhaa lasten kanssa. Taikinat kyllä meinaa hävitä parempiin suihin.
    Leppoisaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  8. Hei, hauska tuo vihreistä kuulista tehty kuusi. Kuusenoksevarkaita *hymyileepi* -Tiina

    VastaaPoista
  9. ihana tausta ja ihana emäntä!:)mä en uskalla ennen aattoa tehä tota kuulakuusta;)lapsukaisat ei siitä niin piittaa mutta mama onki asia erikseen:))

    VastaaPoista
  10. Kyllä sain mahtavat naurut nauraa kun luin teidän palleron sentti-tarinaa :D, miten nuo pienet keksiikään!
    Kiva idea tuo kuusi, tosin luulen että meilläkin katoaisi hyvin äkkiä!

    VastaaPoista
  11. Oi te olette jo siellä pipareita leiponeet...Ihanaa kohta on Joulu <3 Joulu on ihanaa aikaa..

    VastaaPoista
  12. kyläilystä,että pitäskö ensviikolla,ku sami on tän viikon saikulla.viestitellään:)

    VastaaPoista
  13. Ihana kuusi! Teidän Ellistä taitaa tulla pankkiiri:D Kyllä nauratti!

    VastaaPoista
  14. Ompas maukas kuusi, ihana! Ja niin tomera pikku leipuri kuvassa, ei taida olla ensimmäistä kertaa asialla. Voi että piti nauraa neidin rahavarastolle! =D

    VastaaPoista
  15. Mä jo vähän huolestuin, kun ei uutta postausta näkynyt eikä kuulunut, vaikka harva se ilta kävin täällä poikkeemassa, mutta onneksi keräilit vaan voimia jatkaa taas entistä ehompana! Ihana leipuriprinsessa! ♥

    VastaaPoista
  16. Kiitosta kaikille teille kommenteistanne!

    VastaaPoista