lauantai 11. joulukuuta 2010

11/24

Meillä on puuhasteltu piparkakkutalon parissa. Ja oikeastansa puuhastelu on väärä sana vaan tuo homma on kovaa työtä, jossa on suuret vaarat...;)

Onneksi mulla on tuo rakas mies, joka omaa pitkän pinnan. Jos tämä piparitalon rakentaminen olisi mun harteilla ainoastaan, niin olis kuulkaas lentänyt ovesta kaaressa hankehen ja  vielä muutaman sanan saattelemana! ;D Mun pinna ei yksinkertaisesti kestä käsiin hajoavia isoja seiniä saatikka sormien polttamista...joulu tulisi hyvin ilman piparitaloja...:)
Mutta yhteistuumin saatiin kasattua jonkinlainen hökkeli. Hyvin ilmastoitu ainakin...
Ikkunoiksi laitettiin liivatelehdet ja taakse jätettiin aukko, mistä saa laitettua tuikun tupaseen. Mökki on aika iso, vaikka kuvassa näyttää melko pieneltä.
Tämän päivän kalenteripaketista pompsahti greengaten muffinssivuokia. Suloisia!

Ystävällä puolestaan oli greengaten keittiöpyyhe. Hauskaa, miten sama maku meillä on! Samoja lahjoja tulee puolin ja toisin paketeista, mitä itsekin on ostanut toiselle...:) Nyt kutsuu kakun koristelu. Se homma on enemmän mun heiniä, eikä ole pelkoa että illan vieraat saavat vastaansa hankeen lentävää kakkua! ;D

Pilikettä silimäkulmihin!!

Johanna


20 kommenttia:

 1. Samoissa puuhissa täälläkin on tänään oltu...ja kovaa työtä se tosiaan on...
  Ihanan talon olette kyllä saaneet aikaan....kerran vuodessa pitää noita arkkitehdin taitojakin kokeilla:)

  VastaaPoista
 2. Upea piparitalo, minunkaan pinna ei kyllä riitä tuohon hommaan;)

  Ihanaa joulun odotusta sinulle:)

  VastaaPoista
 3. Suloinen talo, ja mukava blogi muutenkin.

  Blogien ihanuus, että aina löytyy uusia ja uusia mukavia blogeja luettavaksi. Ja hankaluus samalla, niihin saisi sitten uppoamaan aikaa vaikka kuinka.

  Laitahan kakustakin sitten kuva:) ja mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Heh, ihan samaa meinaan piparkakkutalolle tehdä joka vuosi...viskoo mäkeen:) Ja juu, poltan aina sormeni ja se koko hökkeli lahoo, murtuu sieltä ja täältä ja ihan kaikki menee pieleen! Saa nähdä mitä tämänvuotisesta tulee:)

  VastaaPoista
 5. Todella upea piparkakkutalo..saa nähä miten mulle käy kuhan teen sen :/

  VastaaPoista
 6. Moikka, purskahdin viimeisen lauseesi kohdalla nauruun...hih,..sultase se irtoaa :) Nimittäin sana ;) ja ei paha ole piparitalonnekaan :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunis! <3 Meillä se olisi ensi viikolla edessä. Ei ole vaan keretty tekemään vielä. Saapi nähdä millainen tulee, vai tuleeko mitään. Otan sit kuvan, jos ei hankeen lennä täälä päässä. ;D

  Ihanaa lauantaita!

  VastaaPoista
 8. Vautsi miten hieno piparitalo!!!
  Täällä olisi myös sama homma huomenna edessä, tänään on paisteltu porkkana- ja lanttulaatikkoa pakkaseen.

  Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 9. no tämähän on ihan mielettömän upea!!!

  VastaaPoista
 10. Onpa hieno piparitalo! Kyllä mun tänään väkertämäni talo kalpenee tuon rinnalla. Kyllä meinas mullakin mennä hermot mökin kokoamisessa. En onneksi polttanut näppejäni tällä kertaa sulatetussa sokerissa.
  Tein huomisiin myyjäisiin myös isoja piparisydämiä, jotka koristelin kauniiksi. Niitä olikin paljon mukavampi tehdä kuin talo. Ja niistä tuli hienoja, vaikka itse sanonkin :)

  Hilde

  VastaaPoista
 11. Ihana piparkakkutalo!! Mun hermot ei kyllä riitä niiden tekemiseen. Vähän suunnittelin ostavani valmiin.. Tuossa naapurikunnassa yksi kondiittoriopiskelija tekee niitä aika edullisesti :)

  VastaaPoista
 12. No ompas uppee...siis ihan kuule piparikartano,sanosin:)

  VastaaPoista
 13. Voi miten kaunis piparitalo! Mulla ei myös riitä kärsivällisyys talon kokoamiseen mutta onneks on tosiaan pitkän pinnan omaava mies ;)

  VastaaPoista
 14. Suloinen piparitalo:) Jotenkin miehillä tuntuu olevan enemmän pinnaa tehdä tällaisia.

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Ihana talo!! Mä en oo koskaa teheny piparkakkutaloa, enkä taira koskaa teheräkkää :D Meillä ku ei oo eres sitä pitkäpinnaasta isäntää, sen pinna katkiaa jo paljo ennen mua- ja mää oon muuten vaan tunari leivontahommis :D Tyyryn siis vaan ihaalemahan muitten taloja :))

  VastaaPoista