tiistai 12. toukokuuta 2009

Pompsukka

Meillä on onni omistaa tällainen suloinen pieni kesäauto. Isäntä sai sen muutama vuosi sitten isoäidiltään, kun hän ei uskaltanut enää ajaa autolla. Nyt meidän pompsukka on "sairaslomalla" mutta pääasiassa minä olen sillä ajellut. Tämä pikkuruinen saa ajajan niiin hyvälle tuulelle, samoin kuin myös kyllä muut liikenteessä kulkijat. :)Muistan vieläkin kuin eilisen päivän kun sillä ensimmäisen kerran ajoin... Satoi kaatamalla ja etsin vipua, mistä saisin pyyhkijät päälle. Isäntä napsautti sen päälle ja ne pyyhki niin kuin hidastetussa filmissä...kviikkviik...yhdellä nopeudella. Nauroin tuossa vaiheessa jo ääneeni, niin hassua se oli. Vettä tuli kuin esterin p......tä ja pyyhkijöillä ei ollut mihinkään kiirus. Minä naama kiinni lasissa että näkisin eteeni. Seuraavaksi tietenkin meni lasit huuruun ja kysäisin isännältä, että onko tässä ilmastointia, johon hän totesi että...avaa ikkuna.. Radionkin perään kyselin vaikkakin jo tiesin vastauksen...laula! Naurettiin vetet silmissä mahamme kipeiksi! :DDD
Mutta tällainen pikkuinen hyväntuulen tuoja pompsukkamme on!
Pian toivottavasti olemme taas tien päällä, joten vilkutelkaahan jos satutte vastaan tulemaan! Vaikia olla tunnistamatta: harvinainen auto, kaksi hyvin pitkää ihmistä, toinen vähän yli ja toinen vähän ali 180 sentin, kersoja takapenkki täynnä ja tämä kaikki survottuna tähän pikkuruiseen pompannappiin...

Iloa päiväänne!

Johanna

19 kommenttia:

 1. hellurei!! kiva kesäauto,meillä on samanlainen jopa samanvärinen=) se on isännän lelu,mulla on sitten vähän isompi ameriikkalais valmisteinen.
  mukavaa kesää teille ja hupaisia kesäajeluja!
  Terkuin:Ulla

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana! Minäkin haaveilen kermanvalkoisesta avokuplasta, mutta taitaa jäädä haaveeksi...

  VastaaPoista
 3. Ihana kesäbiili. Kyllä tuolla huristella kelpaisi. Pyyhkijät ei sentään ole manuaaliset:D

  VastaaPoista
 4. Ihana auto! Minen usko, että meidän isäntä suostuisi tuommoisella ajelemaan, mutta saattaisi istua kuitenkin kyydissä. Tuommoisella autolla ajellessa ei varmaankaan voi olla huonolla tuulella...

  VastaaPoista
 5. pompsukassa on tunnelmaa!!pirteä kesäpeli:D

  VastaaPoista
 6. Johan toi hymyn huulille tämä postaus =D. Ihana menopeli!

  VastaaPoista
 7. Oi kun oli ihana ja pirteän värinen pompsukka :D
  Nauroin ihan ääneen kun kerroit niistä pyyhkijöistä :D Itse muistan myös,kun tätini on omistanut tuollaisen joskus 80-luvun alussa ja hän odotti serkkuani silloin viimeisillään.Hänellä oli aikamoinen työ änkeytyä ison mahan kanssa penkin ja ratin väliin kun tila oli niin pieni ja lisäksi siinä ei toiminu vilkutkaan.Aina kun hän lähti sillä liikenteeseen niin hän pyysi jotain muutakin mukaansa vilkuttamaan.Silloin kun piti kääntyä oikealle niin vänkärin puolelta aukaistiin ikkuna ja vilkutettiin punaista huivia käsi pitkällä,että edessä ja takana tulevat näki minne ollaan menossa ja sama juttu kun käännyttiin vasemmalle niin hän itse teki niin vasemmasta ikkunasta.Huh huh oli se aikamoista menoa silloin.
  Ja myös äitini omisti sellaisen ikiretrovihreän 127 fiiun,pikku kirpun jolla hän ajella viipotti pitkin maanteitä 80- luvulla.Ja jonne meidän pikkupikku perhe äitini,minä ja kaksi pikkuveljeäni änkeytyi aina kun lähdettiin mummua tervehtimään.

  VastaaPoista
 8. Kyllä teidän kesäauto saa aina hymyn huulille kun sen kylän raitilla näkee, tietää kesän tulleen. ;D

  VastaaPoista
 9. Todella hauskan näköinen auto!
  Ja ilmastointi! Nykyään ei voi kukaan omistaa autoa,jossa ei ole ilmastointia. Huvittaa sinänsä kun ajattelee esim.viime kesää...sitähän kuolee autoon,jossei ole ilmastointia...kesäkin on niin pitkä,viime kesänä ehkä kaksi päivää. Silti hermostuttaa ajatus,jos ei mun tulevassa autossa olekaan sitä ilmastointia?!

  VastaaPoista
 10. Paljastit sitten lopussa mistä tuo nimi tulee, kauan pidit mua ihmetyksessä :D

  Veljenvaimon isällä on kans pikkufiiu kesäautona ja välillä on vara-autona. Hauskaa kun velipoika ajelee sillä tyyliin 100/185.
  Ja sen kohdalla rikon kymmentä käskyä: Älä himoitse lähimmäisesi.... ;D

  VastaaPoista
 11. Ajanut en kyllä ole joten josko se helpottaisi ainakin sadesäällä kummasti. Mutta kyytissä ollut ja hauskaahan se on kun jo muutaman kilometrin jälkeen mittari on huipussa; kasikympissä :D
  Hauska pikku auto, elämässä ei ole koskaan liikaa huumoria!

  VastaaPoista
 12. Ihana kaara! Ja upean värinen!!! Uskon että tuolla ajellessa ei voi olla totisella naamalla :)
  Tuli heti mieleen kun meillä oli hääautona 16v sitten sellainen viininpunainen pikkuinen fiat jossa ovet aukesivat "väärään suuntaan", kuulema kaapparimalliset ovet. Sillä oli hauskaa silloin ajaa :)

  VastaaPoista
 13. Aikastes söpö pörriäinen teillä...kyllä kelpaa puksutella kaupoille tuollaisella pikkuihmeellä...

  Olet myös tervetullut "kesätapaamiseen" Huvilalla...kunhan saadaan tietty ensin projekteja pois alta...ettei "työmaalle" tarvitsis tulla....=)

  VastaaPoista
 14. Pompannappi on aina yhtä keltainen ja ihana. Muistan kuinka itse sillä aikanaan ajelin mökille, vaikka kuinka kaasua painoi, ei vauhti noussut yli 80.
  Mumimumille pitää näyttää tämä kuva.
  Viikon päästä nähdään, halit kaikille

  VastaaPoista
 15. Kaunis kiitos jälleen kommenteistanne! Ihanaa, että olette niitä runsain mitoin päiväni piristykseksi lähettäneet!
  Ja Mammamiau: ilomielin tulen kesätapaamiseen huvilallenne!

  VastaaPoista
 16. Ihanan pirtsakka kesä-auto! :)
  Laitteleppa Johanna sähköpostia tulemaan, niin saan laittaa paketin matkaan. :)

  VastaaPoista
 17. Voih, olinkin taas unohtanut jo tuon. Täytyykin käydä taas ajelemassa sillä sitten ens viikolla kun tullaan sinne :)

  VastaaPoista
 18. Ihana pomsukka. Minulla on blogisivuilla ihana kupla. On kiva ajella kesäisin vanhalla autolla. Kivat sivut Sinulla. Oikein kaunista ja ihanaa kevättä ja kesän odotusta.

  VastaaPoista