tiistai 5. toukokuuta 2009

Sieltä niitä alkaa tulla...

Ihanaa!!! Tulppaanen ja narsissien alkuja on alkanut tulemaan maasta näkyviin. Joka päivä täytyy käydä pyllistelemässä penkeissä, näkyykö uusia alkuja. ;) Ja tunne on mahtava, kun huomaa, ettei tehnytkään turhaa työtä viime syksynä. Vielä tosin ei sitä määrää ole näkyvissä mitä istutin mutta lupaava alku kuitenkin. Ihanaa kukkaloistoa on siis tiedossa!


Meidän tontti on iso. Puoli hehtaaria. Siitä käytössä on tällä hetkellä noin puolet. Toinen puoliska tehdään puutarhaksi sitten joskus, kun lapset ovat isompia. Käyttämättön puoliska rajautuu luomaan, ja olemme todenneet, että näin lapset pysyvät paremmin poissa veden ääreltä kun ranta kasvaa pitkää heinikkoa ja nokkospusikkoa. :)
Puutarhan koon ansiosta myös penkit ovat isoja. Tykkäämme, että kukkia on paljon. On kivaa, kun sieltä voi huoletta napsia kukkia maljakkoon ja ystäville vietäviksi, eikä heti penkistä sitä huomaa.


Pupula alkaa olla valmis. Sadesäät ainoastaan keskeyttivät hyvän työinnon, joten pupulan ympärille tulevat kukkapenkit ovat vielä kesken. Mutta eiköhän sitä lähipäivinä taas päästä jatkamaan. Eli varmaankin loppuviikosta kuvia siitä.
Tämä kevään puutarhainto on hiljentänyt näitä postailuja ja varmaan tekee niin jatkossakin. Mutta laittelen kuvia sitä mukaa, kuin projekteja saamme valmiiksi. :) Myös teidän blogiystävien blogeissa olen tehnyt vain pikapyrähdyksiä prinsessa sylissä useimmiten, joten kommentteja en ole ehtinyt jättämään. Yritän parantaa tapani! ;D
Puutarhailun intoa teille muillekin!
Johanna

12 kommenttia:

 1. Ihana tuo polku kukkien välissä, teillä kyllä lääniä piisaa,
  minusta hyvä ratkaisu että teette loput myöhemmin...laitahan kuvia kun puhkeaa kukkaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun pistäydyit jättämässä kauniin viestisi, oli minulle ilo. Toki saat luvan linkittää, se sopii. Itse tulen aina vastavierailulle, tottakai ja ihastelemaan tätä sinun blogiasi...juu meillä viime viikolla kukkivat ensimmäiset tulppaanit..vaikkakin on pieni piha, niin minulla on toosi paljon kukkia, joista saan koko kesäksi myös sisätiloihin kaunistamaan.

  Oikein ihania kevät päiviä sinulle ja onnellisia olette kun on pieniä suloisia lapsia.

  VastaaPoista
 3. Odottelen myös kuvia kunnes nuo puhkeavat kukkaan. Varmasti upea ilmestys <3

  VastaaPoista
 4. Ihana polku! Todella kaunis ja varmasti vielä kauniimpi kun ympäristö kukkii.

  VastaaPoista
 5. Saatiin kans piha kesä kuntoon joten nyt voi alkaa suunnitella uutta :) Jotain "tarhaa" pitäis suurentaa ja joku tehdä uusi. Isäntä nikotteli vastaan, mutta "joku kaunis päivä" täytyy vain laittaa homma alkuun niin kyllä se sitten osuutensa hoitaa ;D Pakko jos ei halua kesken eräistä kattella.

  Kerään kans kukkia maljakkoon joten niitä pitää olla tasaisesti saatavilla ja kaunislehtisiä perennoja ja pensaan oksia myös.

  Ilolla odottelen kuvaa kukka loistostasi!

  VastaaPoista
 6. Voi ku kivaa,tulee kauniin näköistä! :)

  VastaaPoista
 7. Hei, tulin heti vastavierailulle ja minäkin lisäsin blogisi listalleni. Juu ihanaa kun kevät kunnolla puhkeaa kukkaan! -Tiina

  VastaaPoista
 8. Kiitos vierailustsi blogissani! Täällähän on kaikkea ihanaa!

  VastaaPoista
 9. Oi, nuo tulevat näyttämään jo pian tosi ihanilta! Laitathan tosiaan lisäkuvia, kun tulppaanit ovat täydessä loistossaan!

  Mukavaa viikon jatkoa!

  Sari

  VastaaPoista
 10. Me ollaankin sit näköjään samois hommis päivittäin! Mäkin täällä meinaan pyllistelen kukkapenkeis päivittäin kattomas, miten mun viljelmät etenee...tosin äitin kukkapenkeissä! =) Toivottavasti päästään teidänkin kukkapenkkien äärelle lähiaikoina pyllistelemään...=D

  VastaaPoista
 11. Niin se vaan kevät tulee! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 12. Kiitos vierailustasi!
  Pidän paljon tuosta vähän mutkittelevasta polusta. :) Varmaan kohta upean näköisiä tulppaanipenkkejä.

  VastaaPoista