perjantai 7. joulukuuta 2012

Linnuille...

"Purista appelsiineista
kannullinen mehua ja tee tyhjistä hedelmän
puolikkaista ruokakupit
pihapiirin linnuille."
Viherpihassa 12/2012 oli kiva idea tehdä appelsiineista ruokakuppeja lintujen iloksi. Tänään kietaisimme vastapuristettua appelsiininmehua naamariin heti aamutuimaan ja ryhdyimme näpräämään kuorista näitä...
Tarvikkeet:
appelsiineja, pajukeppejä, puukko, narua, siemeniä ja pähkinöitä, suolatonta rasvaa (esim. munkinpaistorasvaa).
Sulatin kattilassa munkinpaistorasvan ja lisäsin sinne kauraa, auringonkukansiemeniä ja murskattuja maapähkinöitä (tiaisten ja varpusten iloksi murskattuna). Isännän kanssa virittelimme kepit kuvassa näkyvällä tavalla; alapuoli ruokakupiksi ja yläpuoli kupoliksi. Poikkitikut jämäköittävät rakennetta ja toimivat oksina linnuille.

Helppoa hommaa ja linnut kiittävät! :)

Viritin kamerani ruokahuoneen ikkunalle ja jäin päivystämään, että saisin hyvän kuvan ensimmäisistä linnuista... mutta tuo rakas poikani oli pihalla ja vetäisi crossinsa käyntiin, joten totesin, että täytynee koittaa huomenna uudella onnella...linnut häippäsivät piiloon varmaan kilometrin säteeltä, sen verran "kivat" äänet tuossa crossissa on. :)

Ohje löytyy tosiaan tuosta Viherpihasta ja jos joku innostui ideasta eikä omista lehtä, niin kysykää ihmeessä tarkempia ohjeita, niin kerron kyllä mielelläni...

Ihanaa perjantai-iltaa! 

Johanna

6 kommenttia:

 1. Wauh...miten kiva idea...tuo pitää toteuttaa:)kiitti

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava idea ja linnut kiittävät. Värikäs ruokintapaikkakin löytyy helposti (vai näkevätköhän linnut värejä vai suunnistavatko tuoksujen perusteella?)

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea ja näyttää kivan värikkäältä luonnossa.Mukavaa viikonloppua! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 4. Kiitti vinkistä! Tarjotaan samanmoinen baari meidänkin linnuille!

  VastaaPoista